Home > Ieder zijn/haar gepersonaliseerde voordeur in Woonzorgcentrum Ter Zuylen in Brugge

Ieder zijn/haar gepersonaliseerde voordeur in Woonzorgcentrum Ter Zuylen in Brugge

Geschreven op 30 april 2019 om 17:25 door Mario De Wilde

Een gepersonaliseerde voordeur: binnenkort heeft elke bewoner van Mintus-woonzorgcentrum Van Zuylen er eentje. De deur van de persoonlijke leefruimtes wordt met bestickering gedecoreerd, volgens de wensen van de bewoners.
Voorzitter Pablo ANNYS: “Wij hebben thuis allemaal een voordeur. Met onze voordeur dicht voelen we ons veilig. Als we bezoek verwachten, dan komen mensen binnen langs dezelfde voordeur. In veel gevallen vertelt die deur iets over onze persoonlijkheid en smaak: ze ziet er bij iedereen anders uit. Dat verhaal wilden we ook vertellen in ons woonzorgcentrum Van Zuylen.”

Met een waslijst van ‘deurstickers op maat’ trok een team medewerkers van het WZC in het voorjaar naar de bewoners. Ze bevroegen hen over persoonlijke voorkeuren en over het soort voordeur dat ze graag wilden krijgen.
“Het enthousiasme over dit aanbod was groot”, gaat Pablo ANNYS verder. “Sommige bewoners wisten meteen wat ze wilden en hoefden echt niet lang na te denken. Bij anderen was dat “kiezen” behoorlijk zwaar, maar uiteindelijk zijn alle knopen doorgehakt. Dankzij de medewerkers én de bewoners blinkt WZC Van Zuylen nu uit in diversiteit: de waaier van modellen en kleuren van voordeuren is immens. Het zorgt voor een unieke, stemmige en gezellige woonsfeer.”

Op enkele kamers na hebben alle bewoners van Van Zuylen al de voordeur van hun keuze gekregen. De resterende kamers worden vermoedelijk nog voor de zomer bestickerd.
Pablo ANNYS: “Voor de mensen hier is het bijna ondenkbaar dat die stickers er niet meer zouden zijn. Ze bepalen het uitzicht en de gezelligheid in WZC Van Zuylen ten volle, net zoals de binnenkant van de woonruimtes dat ook doet. Om het met een spreekwoord te zeggen: je kunt hier in 101 stijlen ‘met de deur in huis vallen’. Wie in dit woonzorgcentrum verblijft, voelt zich meer thuis dan ooit tevoren. Het is een knap staaltje vormgeving, waar we als welzijnsvereniging bijzonder trots op zijn.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.