Home > Ideeëntip met stip. Dit moet je proeven met Valentijn: antipasti, olijven en tapenades van Bio Organica Italia

Ideeëntip met stip. Dit moet je proeven met Valentijn: antipasti, olijven en tapenades van Bio Organica Italia

Geschreven op 7 februari 2023 om 10:00 door Mario De Wilde

Love it or hate it … Valentijnsdag komt er weer aan, de dag van de liefde. Daar kan je niet onderuit. Of je nu een partner hebt of niet, er is een grote kans dat je nog iets kan opsteken over de liefde. Deze dag is een feestdag in veel landen over de ganse wereld, hoewel het in de meeste landen een gewone werkdag blijft. Het is de op één na meest gevierde dag ter wereld (na Nieuwjaarsdag). Om je heel wat stressmomenten te besparen, hebben we de leukste Valentine’s gifts voor je op een rijtje gezet. Van make-up producten tot bloemen, elektro, etentjes en vurige gadgets.

-Leraars ontvangen de meeste Valentijnskaarten.

-Bijna drie vierden van de mannen vinden bloemen het ideale Valentijnscadeau.

-Huisdieren kunnen ook uw Valentijn zijn. Van alle mensen die een huisdier hebben, voorzien ongeveer 3 percent een Valentijnsgeschenk voor hun huisdier.

Vandaag zetten we de antipasti, olijven en tapenades van Bio Organica Italia in de kijker. 

Header persbericht.jpg

Het verhaal van Bio Organica Italia begint in het Italiaanse Puglia, bij de Gaudiano broers. Als derde generatie op rij staan Carlo, Michele en Giovanni aan het roer van hun familiebedrijf dat zich specialiseert in het produceren van heerlijke, biologische mediterrane producten zoals olijven, tapenades, antipasti, pesto’s en pastasauzen. De producten van Bio Organica Italia worden ter plekke geteeld, verwerkt en verpakt. En door zo’n korte productieketen, kom je er als consument goedkoper vanaf. Bio Organica is een zusterbedrijf van Hygiena, de Belgische groothandel in bioproducten.

Op het landgoed met de bijhorende velden van zo’n 220 hectare in het Italiaanse Cerignola, dat in handen is van de broers zelf, produceert Bio Organica Italia de lekkerste mediterrane, biologische en biodynamische voedingsproducten. Ze doen dit onder de strengste productienormen waardoor Bio Organica Italia voor het merendeel van zijn producten het internationale Demeter-label mag gebruiken. Onder deze normen vallen zeer specifieke regels voor onder andere bemesting en dierenwelzijn, die bij Bio Organica Italia steeds van toepassing zijn aangezien ze beschikken over hun eigen schapen. Alle producten van Bio Organica Italia worden bovendien ter plekke geteeld, verwerkt en verpakt. Zonder tussenpersoon. Recht van bij de boer, tot bij de einddistributeur, en van daar zo op je bord.

“Op onze eigen velden telen we al sinds 1985 onze eigen producten op een biologisch verantwoorde manier. Sinds 2018 doen we dit ook op een biodynamische manier, waarbij de teelt in openlucht gebeurt. Daarbij zijn onze producten volledig traceerbaar, van landbouwproductie tot eindproduct”, aldus Carlo Gaudiano, algemeen directeur van Bio Organica Italia.
 
 

Olijven en antipasti

Cerignola is in Italië de voornaamste producent van olijven, dus het spreekt voor zich dat je bij Bio Organica Italia de lekkerste biologische olijven vindt. Zowel groene als zwarte olijven, of een mengeling ervan, heerlijk als aperitiefhapje. Om je Italiaanse gerechten bovendien naar een hoger niveau te tillen kan je gebruik maken van het assortiment aan biologische groenten in conserven. Denk maar aan zongedroogde tomaatjes, gegrilde paprika’s, artisjokken, of zilveruitjes.

Pesto’s, tapenades en pastasauzen

Ook de pesto’s en tapenade-lovers kunnen bij Bio Organica Italia rekenen op een uitgebreid aanbod. De biologische pesto’s komen in vijf verschillende smaken. Zo heb je drie rode en twee groene pesto’s waarvan bij elke kleur telkens ook één met zelfgemaakte Pecorino kaas op basis van melk van hun eigen schapen. De tapenades zijn er in drie verschillende smaken. Enerzijds de klassieke tapenade van zwarte olijven, anderzijds een heerlijke frisse tapenade van zongedroogde tomaten en tot slot een echte Italiaanse verborgen parel namelijk tapenade van artisjokken.

Ben je van plan om een hoofdgerecht met pasta te maken? Dan is er ongetwijfeld een Bio Organica Italia biologische pastasaus die jouw smaakwensen kan vervullen. Met de arrabbiata, basilico en bolognese tover je zo de oeroude Italiaanse klassiekers op je bord. Of wil je liever iets vernieuwend aan je gasten serveren, dan kan je kiezen voor de smaken: ricotta, ortolana (met mediterrane groenten) of puttanesca (met kappertjes en olijven). Alle Bio Organica Italia-pastasauzen worden bovendien bereid met verse tomaten en zonder toegevoegd zout.

Met de producten van Bio Organica Italia haal je het lekkerste wat Italië te bieden heeft zo op je bord. Op een biologisch en biodynamisch verantwoorde manier, en zo smaakvol als je nog nooit eerder geproefd hebt. De producten van Bio Organica Italia zijn verkrijgbaar in jouw lokale bio- en natuurwinkel alsook de bio ketens Färm, Sequoia en Bio-Planet.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.