Home > Iconische Coca-Cola Christmas truck houdt 5 x halt in onze provincie

Iconische Coca-Cola Christmas truck houdt 5 x halt in onze provincie

Geschreven op 8 december 2019 om 10:11 door Mario De Wilde

Deze maand kan je in heel Vlaanderen een bezoekje brengen aan de wereldberoemde en bovendien CO2-neutrale Christmas trucks van Coca-Cola. Twee trucks houden dit jaar in totaal halt op 5 plaatsen in onze provincie. In en rond de truck valt veel te beleven, met als nieuwigheid dit jaar een heuse digitale belevenis binnenin en gepersonaliseerde kersttruien waarmee je het Rode Kruis steunt.

Coca-Cola steunt het Belgische Rode Kruis

De nationale kersttour brengt traditiegetrouw in het hele land de kerstmagie tot leven.  Deze kerstperiode staat voor het merk volledig in het teken van inclusie met de campagne: “Wat we delen maakt ons sterker”. De nieuwe kerstcampagne wil verschillen tussen mensen helpen overbruggen door tijdens de kerstperiode mensen te laten stil staan bij onze gelijkenissen. “Eén van de doelstellingen van Coca-Cola is dat we mensen willen motiveren om zich te focussen op wat we delen – niet op wat ons verdeelt. Met deze nieuwe “Wat we delen maakt ons sterker” boodschap, die we ook verspreiden met een TV-campagne, willen we dat engagement aantonen tijdens de symbolische kerstperiode”, aldus Anouk Van Hauteghem, Marketing Director bij Coca-Cola. Coca-Cola heeft dus één grote missie deze kerstperiode: mensen dichter bij elkaar brengen. Daarom zijn zij trotse partner van de “Kies mij”-campagne van het Belgische Rode Kruis.

“Voor de meeste mensen zijn onze vrijwilligers een vanzelfsprekendheid: ze zijn er altijd. Toch kunnen zij enkel helpen helpen dankzij de steun van de bevolking. Met deze nationale actie maken we helpen heel gemakkelijk, want je kan ons steunen simpelweg door een product van Coca-Cola in je winkelmandje te leggen. Door helpen zo gemakkelijk te maken willen we wat wij noemen ‘the unserved audience’ bereiken, namelijk die mensen waarvoor de drempels te hoog zijn om bijvoorbeeld Warmste Week-acties op te starten of een financiële schenking te doen”, aldus Ine Tassignon van Rode Kruis-Vlaanderen. Coca-Cola bundelt de krachten met het Rode Kruis deze kerstperiode en ondersteunt hun project Brugfiguren dat maatschappelijk kwetsbare leerlingen betere toekomstkansen geeft. Vanaf 15 december tot en met 15 januari steun je met de aankoop van Coca-Cola dus de vrijwilligers van het Rode Kruis die een brug slaan tussen de school en thuis en kwetsbare leerlingen de extra begeleiding geven die ze nodig hebben. Wie een bezoekje brengt kan op de foto met de kerstman, de kerstboom laten oplichten door een leeg blikje te recylceren in de pmd-box, en natuurlijk een gepersonaliseerde kersttrui kopen en zo het Rode Kruis steunen. De truien zijn limited edition en kosten €19,99 – wie er één wilt, is er dus best snel bij! Nieuw dit jaar is de digitale belevenis binnenin, want wie de ene truck betreedt, kan via een digitaal scherm communiceren met een bezoeker van de andere truck vele kilometers verder. De bezoekers beantwoorden enkele vragen over hoe ze Kerstmis vieren. Wanneer hun antwoord overeenkomt, is dat te zien op het scherm.

Kerstman ook op verpakkingen

Tijdens de kerstperiode worden Coca-Cola original taste en Coca-Cola Zero Sugar voor de gelegenheid voorzien van een feestelijke lay-out. De iconische Coca-Cola kerstman zal ook dit jaar terug te vinden zijn op de verpakkingen. Daarnaast zal ook het “Kies Mij” logo van het de gelijknamige campagne van het Rode Kruis, waarvan Coca-Cola partner is, op de verpakking te zien zijn.

-11 december 2019 (14:00-20:00) Kerstmarkt Ieper

-12 december (12:00-20:00) Shopping K (Kortrijk)

-27 december (16:00-22:00) Winterbar Hygge (Jabbeke)

-29 december (14:00-20:00) Kerstmarkt Waregem

-31 december (10:00-16:00) Kerstmarkt Kortrijk

 

1 reactie

Eric laureys
Geschreven op 2020-12-26 04:52:19
Ik vind zeer prachtig dar jullie dit doen .kunne jullie niet eens naar dendermonde komen mvg Of kan dat ook besteld worden mits betaling ? Mvg

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.