Home > Ichtegembon groot succes: 29.000 stuks verkocht voor lokale 141 handelaars

Ichtegembon groot succes: 29.000 stuks verkocht voor lokale 141 handelaars

Geschreven op 2 september 2020 om 12:08 door Mario De Wilde

Ichtegem heeft een hart voor de lokale handelaars! Het lokaal bestuur van Ichtegem werkte – naar aanleiding van de coronacrisis – verschillende steunmaatregelen uit om de lokale handelaars te ondersteunen. Naast de gemeentelijke corona-hinderpremie van 250 euro en de gunstmaatregel voor de markten, werd ook de Ichtegembon in het leven geroepen. De Ichtegembon: een simpel concept. Iedereen kon, van 1 juni tot en met 31 augustus 2020, online bonnen aankopen. Voor 1 bon betaalde je 10 euro, maar je kreeg een bon van 12 euro. Het lokaal bestuur van Ichtegem legt dus per bon 2 euro (of 20%) op.

“Initieel legde het Ichtegemse college van burgemeester en schepenen de aankoopperiode vast van 1 juni tot en met 15 juli 2020. We hadden 60.000 euro voor de Ichtegembonnen gebudgetteerd”, geeft schepen van lokale economie Magali Segers mee. “Toen we begin juli merkten dat het maximum aantal verkochte bonnen nog niet bereikt was, werd beslist om de aankoopperiode te verlengen tot het einde van augustus”. De Ichtegembonnen bleken een groot succes. “Nu de aankoopperiode voorbij is, kunnen we met trots meedelen dat er zo’n 29.000 Ichtegembonnen verkocht werden”, vertelt een trotse schepen. “Concreet is er dus meer dan 347.000 euro richting onze lokale handelaars gevloeid, waarvan zo’n 58.000 euro door het lokaal bestuur. Van een mooi duwtje in de rug gesproken…”

“We zijn niet alleen trots met de verkoop, maar ook door het draagvlak dat we kregen bij de handelaars”, voegt burgemeester Jan Bekaert toe. “141 Ichtegemse handelaars en ondernemers namen immers deel aan deze actie”. De handelaars ontvangen nu een overzicht vanuit het lokaal bestuur met alle verkochte Ichtegembonnen en de unieke serienummers. Zo kunnen de handelaars makkelijk bijhouden wie al kwam met de bon(nen) om te betalen. Handelaars die hier vragen over hebben kunnen contact opnemen met de dienst lokale economie via 059 34 11 20, ondernemen@ichtegem.be of maak een afspraak via www.ichtegem.be/afspraak-maken. “De aangekochte bon(nen) zelf kun je sinds 1 september 2020 tot en met 30 april

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.