Home > Ichtegemse voedselbedeling neemt gloednieuwe bestelwagen in gebruik

Ichtegemse voedselbedeling neemt gloednieuwe bestelwagen in gebruik

Geschreven op 16 oktober 2020 om 16:34 door Mario De Wilde

De Ichtegemse voedselbedeling heeft zopas een gloednieuwe bestelwagen met koelruimte in gebruik genomen. Op die manier worden mensen die in armoede leven nog beter geholpen. Opmerkelijk: het initiatief werd gesubsidieerd door De Nationale Loterij. “De Nationale Loterij lanceerde in 2018 een projectoproep naar alle OCMW’s”, vertelt schepen van welzijn en sociale zaken Willy Hosten. “Initiatieven gericht op voedselhulp konden een subsidie van maximaal 25.000 euro in de wacht slepen om een project te bekostigen”.

Ook het Sociaal Huis van Ichtegem diende een kandidatuur in. “We speelden in Ichtegem met het idee om een nieuwe bestelwagen op CNG met koelruimte aan te kopen”, geeft Hosten mee. “Op die manier kunnen we onze voedselbedeling, die we op vandaag al organiseren, gaan optimaliseren. De bedoeling van de bestelwagen is om de dagelijkse voedseloverschotten op te halen bij de lokale winkels. We hebben eveneens een samenwerkingsverband met Welzijnsschakels ’t Kassietje, waardoor we wekelijks voedseloverschotten kunnen ophalen in de Voedselbank in Kuurne. Dankzij de koelruimte in de bestelwagen kunnen we onze producten in optimale omstandigheden vervoeren. Cliënten die door omstandigheden niet naar onze voedselbedeling kunnen komen, behelpen we aan huis. Zo kunnen we inwoners die in armoede leven en nood hebben aan de voedselpakketten beter helpen”.

De Nationale Loterij betaalt 80 % van de investering, goed voor zo’n 19.000 euro. Het lokaal bestuur van Ichtegem legt nog 5000 euro bij om het project te financieren.
“Bij deze doe ik in naam van het bestuur nog een warme oproep aan onze plaatselijke handelaars”, besluit Willy Hosten. “Handelaars die niet-verkochte, maar nog bruikbare goederen of etenswaren in hun assortiment hebben mogen steeds contact opnemen met onze voedselbedeling om ze te schenken. Hiervoor kan contact opgenomen worden met Xavier Vancompernolle via 0476 21 45 77.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.