Home > Ichtegem verwelkomt het Huis van het Kind

Ichtegem verwelkomt het Huis van het Kind

Geschreven op 15 oktober 2020 om 11:24 door Mario De Wilde

Afgelopen dinsdag stelde het lokaal bestuur van Ichtegem officieel haar ‘Huis van het Kind’ voor. Het Huis van het Kind is een samenwerkingsverband tussen verschillende partners en diensten die werken met en voor kinderen en gezinnen. Geen beter moment om met Het Huis van het Kind Ichtegem naar buiten te treden dan deze week, tijdens de Week van de Kinderbegeleider.

Eén van de beleidsdoelstellingen in het Ichtegems meerjarenplan is de concrete invulling geven aan het Huis van het Kind. “De fundamenten voor het Huis van het Kind waren al langer gegoten”, vertelt schepen van welzijn en gezin Willy Hosten.
Schepen van jeugd Tina Ledaine vult aan: “Met een uitstekend draaiende jeugdwerking vanuit de diensten sport, jeugd en buitenschoolse kinderopvang en heel wat privé-initiatieven voor kinderen, jongeren en ouders was de basis al gelegd. Een overkoepelend ‘huis’ waar iedereen de krachten én kennis bundelt, was er echter nog niet”.

Dit jaar stelden we een nieuwe vacature open, de coördinator Huis van het Kind. “Na een selectieprocedure werd Evelien Eeckeloo hiervoor aangesteld”, gaat Willy Hosten verder. “Ondertussen werd ook Koen Paepe, die jarenlang kinderbegeleider was in onze buitenschoolse kinderopvang De Kastaar, aangesteld als administratief medewerker”.
“De afgelopen maanden werd er hard gewerkt om een concrete invulling te geven aan het Huis van het Kind”, vertelt Evelien Eeckeloo. “We zijn vandaag dan ook heel blij om deze nieuwe thuis aan iedereen voor te stellen”.
Wat doet het Huis van het Kind precies?
“Heel wat organisaties binnen onze gemeente ondersteunen ouders en kinderen in de zoektocht naar antwoorden op hun vragen rond ontwikkeling, gezondheid of de opvoeding van hun kind(eren). Het Huis van het Kind Ichtegem is een samenwerkingsverband tussen al die partners en diensten. Door deze samenwerking proberen we het aanbod van deze verschillende diensten en organisaties op elkaar af te stemmen”, verduidelijkt Hosten.

“We willen ouders, opvoeders, kinderen en jongeren de kans geven om maximaal te groeien. Elke (toekomstige) ouder kan bij ons terecht met allerlei vragen of voor informatie rond opvang, vrijetijdsbesteding, opvoedingsondersteuning,… We kunnen ouders ook doorverwijzen naar de juiste dienst of organisatie”, geeft Evelien nog mee.
Met vragen kan je terecht bij de coördinator van het Huis van het Kind via huisvanhetkind@ichtegem.be of 059 34 11 40. Om op de hoogte te blijven over alle nieuwtjes kun je ook de gloednieuwe Facebookpagina ‘Huis van het kind Ichtegem’ volgen

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.