Home > Ichtegem neemt minibus in gebruik en hij is (lokaal) gesponsord

Ichtegem neemt minibus in gebruik en hij is (lokaal) gesponsord

Geschreven op 28 januari 2021 om 17:25 door Mario De Wilde

Het lokaal bestuur van Ichtegem nam zopas een gloednieuwe minibus in gebruik. Opmerkelijk: de nieuwe aanwinst werd volledig bekostigd door Ichtegemse handelaars en ondernemers via sponsoring. De minibus zal worden ingezet voor zowel senioren, maar ook binnen de diensten van Huis van het Kind. Een eyecatcher in het straatbeeld. Het lokaal bestuur van Ichtegem neemt een gloednieuwe minibus ter waarde van 40.225 euro in gebruik. “We gingen hiervoor een samenwerking aan met de firma Special AD”, vertelt bevoegd schepen Willy Hosten. “Deze firma ging op zoek naar sponsors in onze gemeente en verzamelde het volledige aankoopbedrag van de minibus. Het lokaal bestuur mag dit voertuig nu voor 4 jaar in gebruik nemen. We staan zelf in voor de kosten voor o.a. onderhoud en verzekering”.
De minibus zal bijna dagelijks in het Ichtegems straatbeeld te zien zijn, omdat het voertuig maximaal zal ingezet worden op verschillende fronten. Willy Hosten verduidelijkt: “In post-coronatijden kan de bus ingezet worden om senioren naar ons dienstencentrum te brengen. Ook het vervoer van inwoners van en naar de dagopvang of de sociale kruidenier kan hiermee gebeuren. Verder hebben wij ook een druk bevraagde minder-mobielencentrale. Ook daarvoor is de bus een prima extra”.

“Maar ook binnen onze jeugd- en sportdienst kan de minibus ingezet worden”, vult schepen Tina Ledaine aan. “Denk bijvoorbeeld aan het vervoer van kinderen tussen onze 3 buitenschoolse kinderopvanglocaties en de sport- of jeugdkampen”. “Voor deze unieke samenwerking konden we rekenen op de bereidwilligheid van 37 lokale handelaars”, duidt schepen van lokale economie Magali Segers. “We willen dan ook Garage Maene, IDEA reclamebureau, VC Windows & Cleaning, Fruitwinkel Candaele, Vensterboetiek Kris, Flinstones IT, Optiek Allosserie, Friet at Home, Thuisverpleging De Grande Magali, Polieren betonvloeren Carnier Stijn, Tuinmachines Lievens-Vervaele, Verfwerken Allary Rik & Wim, Keukens Verco, TP Connections, Grond&Asfalt De Jaegher Kristof, Fietsen Franky, ALL Be Clean, Ramen en deuren Crevits, Sanitair Damotechnics, Containerbouw Abydos BV, Glashandel Lievens, Garage Van Daele, Coiffure Vida, Brood & Banket bakkerij Vandenberghe, Het hemels broodje, Tuinen Verplancke, V&D Containerverhuur, Medisch Pedicure Cinthia, Meubelprofijt, Frituur Peerd en Karre, Sara & Stijn, HUBO, Carrefour Market, Fietsen Alain, Deva Recycling, Frituur Issa en Gedimat van harte bedanken”.
Een leuke extra aan de samenwerking met Special AD is dat er nog 2500 euro sponsorgeld werd opgehaald om aan lokale goede doelen te schenken. “Het bestuur heeft destijds beslist dat dit Welzijnsschakels ’t Kassietje en de lokale werking van onze huiswerkbegeleidingsdienst de Katrol zou zijn. Goed voor elk 1250 euro”, aldus Willy Hosten. De minibus kan 8 personen vervoeren + 1 chauffeur. Het lokaal bestuur van Ichtegem werkt ook verder aan een plan om de bus in te zetten in de coronavaccinatie.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.