Home > Ibis Budget Jabbeke: steeds meer hotelboekingen in regio Brugge-Oostende

Ibis Budget Jabbeke: steeds meer hotelboekingen in regio Brugge-Oostende

Geschreven op 29 mei 2020 om 12:35 door Mario De Wilde

Hotels bleven de voorbije weken gewoon open. Toch stromen de reservaties nu pas binnen. Het zijn vooral bedrijven die op zoek gaan naar een verblijf voor hun medewerkers. Zo ook bij hotel Ibis Budget Brugge Jabbeke.

Meer boekingen door bedrijven
“We zien dat er steeds meer boekingen binnenkomen”, vertelt Jorn Labaere, General Manager van Ibis Budget Brugge Jabbeke. “Dat gaat van medewerkers van grote multinationals tot hardwerkende zelfstandigen. Doordat iedereen een eigen kamer krijgt, zijn we voor de helft volzet. Die trend willen we de komende weken graag verderzetten. Binnenkort verwelkomen we bijvoorbeeld een team, actief in de Oostendse haven, die een hele verdieping van het hotel wenst af te huren.”

Ook de vergaderzaal is heringericht volgens de social distancing regels. Online vergaderen of opleiding geven heeft z’n limieten, waardoor de nood aan een face-to-face alternatief steeds groter wordt. Veel bedrijven uit de streek hebben onvoldoende ruimte om vergaderingen coronaproof te laten verlopen en daar kan Ibis Budget Brugge Jabbeke een oplossing bieden.

Maatregelen die veiligheid en hygiëne garanderen
Hotelmanagers en medewerkers hebben de afgelopen weken tal van stappen ondernomen om hun hotel zo coronaproof mogelijk te maken. Veiligheid, hygiëne en social distancing staan daarin voorop. “De gezondheid en veiligheid van onze bezoekers is erg belangrijk”, zegt Labaere. “We voorzien daarom niet alleen een contactloze check-in, maar desinfecteren ook regelmatig alles. De focus ligt momenteel op klanten uit de bedrijfswereld. Binnen budget kan elk teamlid genieten van het comfort van een eigen kamer. Elke kamer wordt na gebruik grondig ontsmet en blijft tussen twee klanten minstens 24 uur leeg staan.”

Een blik op de toekomst: #staycation of niet?
Zakenreizen zijn op dit moment de belangrijkste inkomstenbron voor veel hotels en hoewel de sector erg blij is dat de business beetje bij beetje weer op gang begint te komen, hoopt ze op een sterke zomer. “We hopen dat de mensen massaal in eigen land op reis zullen gaan. Zeker wanneer de hotels aan de kust volzet zijn, kan een locatie op slechts 10 minuten een aantrekkelijk alternatief zijn”, aldus Labaere.

Foto Westtoer

1 reactie

J.P Van Goethem
Geschreven op 2020-07-14 10:25:17
Mooi gezegd Jorn. Goed artikel ! Succes met de verdere groei J.P

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.