Home > Huwelijksbootje van Frans en Anna uit Roeselare vaart 60 jaar

Huwelijksbootje van Frans en Anna uit Roeselare vaart 60 jaar

Geschreven op 23 augustus 2022 om 08:56 door Mario De Wilde

Frans Verbrugge en Anna Verbrugghe vierden afgelopen weekend hun diamanten jubileum. 60 jaar nadat het koppel in het huwelijksbootje werden ze door schepen Stefaan Van Coillie (CD&V) ontvangen in KOERS. Museum van de Wielersport. Frans en Anna beloofden elkaar eeuwige trouw op 10 augustus 1962 om 15.50 uur. Het was toenmalig burgemeester Joseph De Nolf die de honneurs waarnam. De jubilarissen zijn beiden geboren Roeselarenaars. Anna werd geboren op 22 april 1937, Frans op 30 november 1938. Ze woonden bovendien allebei op De Ruiter waar ze al samen in de lagere school zaten. Maar de vonk sloeg pas over tijdens de dansavonden in De Beurs.

Anna is van opleiding naaister haute couture. Ze werkte eerst tien jaar in Kortrijk en kon daarna aan de slag in de Grand Bazar waar ze aanvankelijk in de afdeling kledij werkte, maar later als verkoopster. Frans verdiende op zijn beurt de kost als drukker bij Duthoit. Op De Ruiter, waar hij zich engageerde binnen de wijkraad en het Ruitercentrum, is hij ook wel gekend als koning en als hulpsint.

Het koppel bezegelde hun liefde met twee dochters: Marie-Ann en Katrien. De familie telt op vandaag ook drie kleindochters en al één achterkleinkind. De jubilarissen genieten ondertussen al enkele jaren van hun welverdiend pensioen. Anna is nog steeds heel vaak in de weer met naald en draad en bekommert zich graag om de kleinkinderen. Frans geniet op zijn beurt van tuinieren, klusjes bij de familie en fietsen. (Jos Mandel)

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.