Home > Huisruil van gezin Debaere-Verstraete uit Wingene kent positief verhaal in ‘Steenrijk Straatarm’

Huisruil van gezin Debaere-Verstraete uit Wingene kent positief verhaal in ‘Steenrijk Straatarm’

Geschreven op 23 augustus 2022 om 09:22 door Mario De Wilde

Vorig jaar ruilden Ronny Meys en zijn zonen Yulian en Killian uit Oostmallle van huis met het gezin Debaere-Verstraete uit Wingene. Xavier Debaere en An Verstraete hebben elk drie eigen kinderen en drie plus-kinderen. Ook op zakelijk vlak zijn ze partners. An en Xavier runnen samen Businesslab, een onderneming die eenmanszaken en zaakvoerders van kleine bedrijven coacht. Vorig jaar stelde het ondernemerspaar aan het einde van de uitzending aan Ronny voor om regelmatig contact te houden en hem – waar mogelijk – advies te geven. Onlangs bevestigde de papa van Killian en Yulian de Messenger-berichten van doorheen het jaar: het eenoudergezin uit Malle is uit de schuldbemiddeling en alle schulden zijn bijna afbetaald.

‘Steenrijk Straatarm’is een tv-programma waarin twee gezinnen gedurende een weekend van leven wisselen. Wat inkomen betreft zijn ze elkaars tegenpolen. Zij ruilen niet alleen van huis, ook het gezinsbudget wisselt mee. Het ene gezin proeft van een luxeleven, terwijl de gefortuneerde familie plots heel creatief moet omspringen met zeer beperkte middelen. Voor An en Xavier was de situatie waarin ze terechtkwamen, vrij confronterend. Het was tevens een throwback die hen deed terugdenken aan tijden waarin ze het ook niet altijd even breed hadden. In tegenstelling tot wat de gewoonte was in vroegere edities van ‘Steenrijk Straatarm’, gaven An en Xavier geen materieel geschenk aan de familie Meys. In plaats daarvan stelden ze voor om regelmatig contact te houden en Ronny met raad bij te staan.

Positief nieuws
​“De meest gestelde vraag die we na het programma kregen, was: En? Hebben jullie die mensen nog terugzien?”, zegt Xavier. “Het antwoord is ja. Een paar weken geleden waren Ronny, Killian en Yulian bij ons thuis te gast voor een gezellig etentje.” Toen we hem vroegen hoe het met hen was, vertelde Ronny heel trots dat de fase van schuldbemiddeling was afgelopen en het gezin bijna volledig uit de schulden is”.

Ronny: ​ “Drie zaken hebben voor verandering gezorgd. Ten eerste ben ik, zoals An en Xavier vorig jaar voorstelden, op zoek gegaan naar mensen die me mentaal optillen in plaats van me neer te halen met geklaag en negatieve energie. Mensen die steeds dingen zoals ‘Dat is onmogelijk, dat kan niet of dat kan jij niet’ zeggen, vermijd ik zoveel mogelijk. Daarnaast durf ik nu ook meer ‘neen’ zeggen en hou ik beter voor ogen wat ik wel en niet wil. Tenslotte, heb ik mezelf wat meer centraal geplaatst. Aan de anderen denken is goed, maar nu en dan moet je ook eens aan jezelf denken. Daar is niets mis mee.”

“Het is opvallend en waarschijnlijk geen toeval, maar ook bij Businesslab hebben wij al te vaak vastgesteld dat tal van zaakvoerders van kleine ondernemingen met vergelijkbare valkuilen worden geconfronteerd. Geen klaar doel voor ogen hebben. Geen ‘neen’ kunnen zeggen, wanneer het moet”, aldus An Verstraete. “De remedie die hen vooruit kan helpen, is dezelfde als die Ronny ervaren heeft. Een duidelijke koers uitstippelen, nu en dan ook eens aan jezelf denken en je omringen met mensen die positieve energie uitstralen en die je in je leven en werk kunnen vooruitstuwen.”

Xavier: “An en ik zijn oprecht blij dat Ronny zo’n mooie wending heeft kunnen geven aan zijn leven. Hij bewijst dat verandering mogelijk is, ook al leek het voor sommigen op het eerste zicht een hopeloze zaak. Ronny verdient onze waardering en respect voor alle inspanningen die hij zich getroost voor zijn twee jongens en hemzelf.”

Businesslab leert bedrijfsleiders van kleine ondernemingen hoe ze hun zaak beter kunnen runnen en waardoor ze uiteindelijk ook meer winst, meer voldoening en meer vrije tijd kunnen creëren. Het West-Vlaamse duo helpt eenmanszaken en bestuurders van kleine BV’s financiële zekerheid en onafhankelijkheid te verwerven waarvan vele zelfstandigen dromen, maar waarin slechts weinigen slagen. Sinds de oprichting in 2014 namen al meer dan 3000 bedrijfsleiders deel aan één van de ondernemersopleidingen van Businesslab. In minder dan drie jaar nam het coachingbedrijf de kaap van de magische omzet van 1.000.000 euro. Vandaag behoren An Verstraete en Xavier Debaere tot het selecte kransje van de best betaalde sprekers in Vlaanderen. ​www.businesslab.be

De aflevering van ‘Steenrijk, Straatarm’ met de families Meys en Debaere-Verstraete wordt tot 31 augustus 2022 heruitgezonden op VTMGO.

Foto (v.l.n.r): Xavier Debaere, An Verstraete, Yulian, Ronny en Killian Meys.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.