Home > Howest-studenten organiseren vandaag en morgen een escape game op de Burg in Brugge

Howest-studenten organiseren vandaag en morgen een escape game op de Burg in Brugge

Geschreven op 13 maart 2024 om 07:03 door Mario De Wilde

Naar jaarlijkse gewoonte geeft Brugge Studentenstad in het tweede semester de opdracht aan een groepje Howest-studenten om een sportief evenement uit te werken voor onze Brugse studenten. Zo werd er in het verleden al een paar keer een kajakrace op de reitjes georganiseerd, maar ook bubble football en street soccer kwamen al aan bod. Vorig jaar werd Het Entrepot omgetoverd tot een heuse escape room. Dit event was in geen tijd volzet en het succes ervan inspireerde de groep van dit jaar om hiermee aan de slag te gaan.

Schepen van Brugge Studentenstad Mathijs Goderis: “Elk jaar participeert Brugge Studentenstad aan een van de Small Business Projects van de opleiding Sport en Bewegen van Howest zodat ze later aan de slag kunnen als gedreven bewegingsdeskundigen. Bij een Small Business Project krijgt een groep van vier studenten de opdracht om in team een ondernemingsidee te bedenken en het vervolgens effectief uit te voeren in de praktijk. De studententeams gaan dus operationeel en krijgen de kans om te proeven van het ondernemerschap binnen een veilige, beschermde context. De events die de studenten van Sport en Bewegen organiseren hebben als doel mensen aan het bewegen te krijgen. Zo ontstaat er jaar na jaar een extra aanbod aan kwalitatieve events waardoor heel wat studenten aangezet worden om te bewegen.”

Schepen van Sport Franky Demon: “De vier tweedejaarsstudenten Nick Santens, Emmerson Velle, Keano van der Straeten en Tim Vanwijnendaele uit de richting Sport en Bewegen aan Howest kozen voor hun Small Business Project om een tweede editie van een sportieve escape game te organiseren. Deze keer vindt het plaats in het centrum van de stad, in het gebouw Burg 4, een locatie die zich hier perfect toe leent met de vele gangen, trappen, kleine en grote kamers. Met hun escape game willen ze medestudenten aanzetten om op een laagdrempelige manier te bewegen. Via innovatieve en uitdagende opdrachten werkten ze de perfecte mix uit van fysieke uitdagingen en denkoefeningen die de deelnemers aanzetten tot teamwork.”

Student Escape: Aim To Exit is open op woensdag 13 en donderdag 14 maart van 16.00 tot 23.30 uur. Studenten van een Brugse hogeronderwijsinstelling kunnen gratis deelnemen in groepjes van vier. Om het half uur start een nieuwe groep. De 28 tijdssloten zijn allen volzet.

Zoals bij alle escape rooms is er ook een verhaallijn aan het spel verbonden: de deelnemende groepen moeten binnen de 45 minuten uit een hoog beveiligde gevangenis ontsnappen en ondertussen de echte dader opsporen van een moord die gebeurde tijdens een bankoverval. Alle ingrediënten zijn aanwezig om de studenten de komende dagen een plezierige, gratis groepsactiviteit aan te bieden. De winnaars krijgen tickets voor 60’ Tours op ‘t Zand, zodat ze nog een tweede keer met hun team van een escape room kunnen genieten.

Brugge Studentenstad is de succesvolle samenwerking tussen Stad Brugge, Howest, VIVES, KU Leuven campus Brugge, Zowe Verpleegkunde, Vesalius Verpleegkunde en het Europacollege. Samen staan we in voor een leefbare stad voor onze studenten, met aandacht voor een vlotte en veilige mobiliteit, degelijke huisvesting, voldoende studeerlocaties en de nodige portie ontspanning via sportieve en culturele evenementen.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.