Home > Howest in Brugge verwelkomt 10.000ste student in gloednieuwe campus

Howest in Brugge verwelkomt 10.000ste student in gloednieuwe campus

Geschreven op 17 februari 2024 om 07:53 door Mario De Wilde

Sinds midden februari volgen voor het eerst meer dan 10.000 studenten een opleiding aan Howest. Even bijzonder is dat het gloednieuwe Howest-gebouw aan het station in Brugge deze week officieel in gebruik werd genomen. Algemeen directeur Frederik D’hulster overhandigde de tienduizendste student een welkomspakket om deze bijzondere mijlpaal te vieren.

In de eerste lesweek van het tweede semester werd Simon Deraeve als tienduizendste student verwelkomd in de gloednieuwe Howest-campus in Brugge. Hij schreef zich in voor de bacheloropleiding Bedrijfsmanagement. “Ik was in september gestart met Bestuurskunde en Publiek Management aan de universiteit. Dat bleek me bij nader inzien toch niet zo goed te liggen. Toen ik ontdekte dat ik aan Howest al in februari kon overstappen naar Bedrijfsmanagement, besloot ik me te heroriënteren. De info die ik kreeg was tegelijk duidelijk en inspirerend, waarna ik me inschreef.” Simon kreeg als tienduizendste student een rugzak vol schoolmateriaal en een Howest-trui overhandigd door algemeen directeur Frederik D’hulster en Randy Lamiere, opleidingsmanager Bedrijf en Organisatie.

Van de universiteit naar de hogeschool

“Als hogeronderwijsinstelling streven we ernaar om elke student vanaf dag één in de juiste opleiding te laten starten.”, kadert Frederik D’hulster, algemeen directeur van Howest. “Belangrijk daarbij is dat we jongeren stimuleren om te kiezen voor hun passie. Als studenten toch het gevoel hebben dat ze niet op hun plaats zitten, is het noodzakelijk om hen daarin te begeleiden en ondersteunen. Soms betekent dit dat studenten na het eerste semester al meteen beslissen om over te stappen naar een opleiding die beter bij hen past, zoals bij onze 10.000ste student.”

Aantal Howest-studenten blijft toenemen

De inschrijving van de tienduizendste student bevestigt de groeicurve van de Hogeschool West-Vlaanderen. In vergelijking met vorig academiejaar, noteert Howest een stijging van het aantal studenten met 15%.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.