Home > Howest als enige hogeschool van Vlaanderen mee op prinselijke missie naar Mexico

Howest als enige hogeschool van Vlaanderen mee op prinselijke missie naar Mexico

Geschreven op 23 februari 2019 om 09:18 door Mario De Wilde

Als enige hogeschool in Vlaanderen, nam Howest, de Hogeschool West-Vlaanderen, deel aan de prinselijke missie met H.K.H. prinses Astrid naar Mexico. Het was voor Howest-directeur Onderwijs en Internationalisering Frederik D’hulster een unieke gelegenheid om de banden aan te halen met de Tecnológico de Monterrey (TEC), die met bijna 100.000 studenten de grootste privé-universiteit van het land is en erg hoog aangeschreven staat.Tijdens de missie werden bezoeken gebracht aan de campussen in Querétaro en Monterrey en werden verdere samenwerkingsinitiatieven afgesproken om nog meer (of extra) opleidingen te activeren binnen het partnerschap.
Het bezoek aan de campus in Querétaro viel samen met het bezoek van Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport Philippe Muyters aan het demo- en opleidingscentrum van LVD, het innovatieve bedrijf uit Gullegem, en partner van de hogeschool.

Duo-stageplaatsen
Howest kon, in het gezelschap van CEO/gedelegeerd bestuurder van Flanders Investment & Trade Claire Tillekaerts ook aansluiten bij het bezoek aan TREMEC, een onderdeel van Grupo KUO, S.A.B. de C.V. met hoofdkwartier in Mexico en met Belgisch filiaal in Zedelgem. TREMEC produceert hoogprecisie overbrengingen voor voertuigen (nieuwe Ford GT500, MC Laren, Ferrari, …). CEO Antonio Herrera wenst een intensieve samenwerking met de Howest IT opleidingen. Dit zou onder meer kunnen resulteren in duo-stageplaatsen voor studenten van TEC Monterrey en van Howest en een unieke samenwerking tussen de hogeschool, haar partneruniversiteit in Mexico en TREMEC.

Jarenlange expertise
Howest is door haar jarenlange expertise en haar inbedding in de West-Vlaamse (creatieve) maakindustrie de ideale partner voor bedrijven die in Mexico economische activiteiten willen ontwikkelen. De samenwerking is een win/win situatie voor Howest en de bedrijven: zeer vaak wordt de stageplaats de vaste werkplek van de alumnus.
Ook op het programma stond een bezoek aan de Gardens of Santa Fe in Mexico City, een uitzonderlijk architectuurproject waarbij een volledige site op duurzame wijze een reconversie heeft ondergaan. Shoppingcentra onder de grond met prachtige lichtinval, duurzame mobiliteit. Inmiddels heeft het architectenbureau dat dit prestigeproject heeft gerealiseerd, belangstelling getoond voor samenwerking met de opleiding Toegepaste architectuur van Howest.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.