Hotel Pavillon du Zoute opent opnieuw volwaardig restaurant met Franse topkok aan het fornuis
Het bekende viersterrenhotel Pavillon du Zoute aan het Oosthoekplein in Knokke-Heist stevent op haar honderdste verjaardag af. Dat jubileum kondigt zich in 2027 aan en zal gepaard gaan met flink wat grote en internationale bijeenkomsten, recepties en meetings. Intussen timmert de familie Schlüter verder om deze horecaparel nog meer glans te geven. Maar daarover zo meteen meer…
Sinds vorige week kan iedereen een tafeltje uitzoeken in het gerenommeerde restaurant Pavillon Terre-Mer. Om die reden werd de Franse sterrenchef Sébastien Charlemagne uit Duinkerke ingehaald. Dat leverde al meteen resultaat op, want het provinciebedrijf Westtoer nam de keuken van Pavillon du Zoute op in haar achtste editie van ‘Het Lekkere Westen’. Daarin presenteren 205 chefs, w.o. dus ook Sébastien Charlemagne, de gastronomische troeven van West-Vlaanderen. Meer dan ooit zijn lokaal en duurzaam de centrale thema’s in dit concept en laat uitgerekend dat ook de troeven van Pavillon du Zoute zijn. Werken met goede lokale en verse kwaliteitsproducten en deze met een moderne twist voorschotelen; dit is tafelen à la version van Sébastien Charlemagne en zijn team. De seizoenen en ingrediënten uit en rond de Noordzee spelen daarbij een grote rol. Goed nieuws dus voor echte fijnproevers die intussen ook al de weg naar het restaurant gevonden hebben.
Garantie voor genieten
‘s Middags kan er in Restaurant Pavillon Terre-Mer een tafeltje uitgezocht worden voor een lunch en dat kan bij mooi weer ook in de veranda of in de prachtige Engelse tuin voor het restaurant. ‘s Avonds kan je opteren in een gevarieerde en mooi uitgebalanceerde marktmenu van drie gangen. Ook à la carte heb je in Pavillon Terre-Mer flink wat mogelijkheden, zowel voor carnivoren als visliefhebbers. Een boeiende wijnkaart met een mix van Franse en vaak verrassende wereldwijnen maken je bezoek tot een onvergetelijk intermezzo. Dat alles met de glimlach en attent geserveerd wordt, is al tientallen jaren het credo in Restaurant Pavillon Terre-Mer. Met dank aan het trouw zaalteam.
Expansie zet zich door
Intussen is het aftellen naar het honderdjarig jubileum van Pavillon du Zoute. Fantastische troeven heeft het viersterrenhotel altijd al gehad. Je verblijf is hier gericht op ontspanning en welzijn. De mogelijkheden zijn zeer verscheiden en de kwaliteit is van topniveau. Met dank aan een overdekt zwembad annex wellness, mooi gerenoveerde en comfortabele kamers, een eigen parking, een gastvrije onthaal en dat allemaal in een groene en rustige omgeving. Maar ook na bijna een eeuw blijft de familie Schlüter verder werken aan de expansie van dit iconisch hotel. In afwachting van het feestjaar krijgt het interieur een volledige make-over. Tijdens de werken zullen de gasten daarvan geen ongemak ondervinden want alles gebeurt netjes in verschillende fasen. Het wordt sowieso een upgrade die zijn gelijke niet kent in de rijke historie van deze West-Vlaamse hotelparel. Bovendien komen er nog veel meer verrassende initiatieven aan. Maar die blijven nog even binnenskamers….
www.pavillonduzoute.be