Home > Hotel Pavillon du Zoute opent opnieuw volwaardig restaurant met Franse topkok aan het fornuis

Hotel Pavillon du Zoute opent opnieuw volwaardig restaurant met Franse topkok aan het fornuis

Geschreven op 23 mei 2024 om 07:01 door Mario De Wilde

Het bekende viersterrenhotel Pavillon du Zoute aan het Oosthoekplein in Knokke-Heist stevent op haar honderdste verjaardag af. Dat jubileum kondigt zich in 2027 aan en zal gepaard gaan met flink wat grote en internationale bijeenkomsten, recepties en meetings. Intussen timmert de familie Schlüter verder om deze horecaparel nog meer glans te geven. Maar daarover zo meteen meer…

Sinds vorige week kan iedereen een tafeltje uitzoeken in het gerenommeerde restaurant Pavillon Terre-Mer. Om die reden werd de Franse sterrenchef Sébastien Charlemagne uit Duinkerke ingehaald. Dat leverde al meteen resultaat op, want het provinciebedrijf Westtoer nam de keuken van Pavillon du Zoute op in haar achtste editie van ‘Het Lekkere Westen’. Daarin presenteren 205 chefs, w.o. dus ook Sébastien Charlemagne, de gastronomische troeven van West-Vlaanderen. Meer dan ooit zijn lokaal en duurzaam de centrale thema’s in dit concept en laat uitgerekend dat ook de troeven van Pavillon du Zoute zijn. Werken met goede lokale en verse kwaliteitsproducten en deze met een moderne twist voorschotelen; dit is tafelen à la version van Sébastien Charlemagne en zijn team. De seizoenen en ingrediënten uit en rond de Noordzee spelen daarbij een grote rol. Goed nieuws dus voor echte fijnproevers die intussen ook al de weg naar het restaurant gevonden hebben.

Garantie voor genieten
‘s Middags kan er in Restaurant Pavillon Terre-Mer een tafeltje uitgezocht worden voor een lunch en dat kan bij mooi weer ook in de veranda of in de prachtige Engelse tuin voor het restaurant. ‘s Avonds kan je opteren in een gevarieerde en mooi uitgebalanceerde marktmenu van drie gangen. Ook à la carte heb je in Pavillon Terre-Mer flink wat mogelijkheden, zowel voor carnivoren als visliefhebbers. Een boeiende wijnkaart met een mix van Franse en vaak verrassende wereldwijnen maken je bezoek tot een onvergetelijk intermezzo. Dat alles met de glimlach en attent geserveerd wordt, is al tientallen jaren het credo in Restaurant Pavillon Terre-Mer. Met dank aan het trouw zaalteam.


Expansie zet zich door
Intussen is het aftellen naar het honderdjarig jubileum van Pavillon du Zoute. Fantastische troeven heeft het viersterrenhotel altijd al gehad. Je verblijf is hier gericht op ontspanning en welzijn. De mogelijkheden zijn zeer verscheiden en de kwaliteit is van topniveau. Met dank aan een overdekt zwembad annex wellness, mooi gerenoveerde en comfortabele kamers, een eigen parking, een gastvrije onthaal en dat allemaal in een groene en rustige omgeving. Maar ook na bijna een eeuw blijft de familie Schlüter verder werken aan de expansie van dit iconisch hotel. In afwachting van het feestjaar krijgt het interieur een volledige make-over. Tijdens de werken zullen de gasten daarvan geen ongemak ondervinden want alles gebeurt netjes in verschillende fasen. Het wordt sowieso een upgrade die zijn gelijke niet kent in de rijke historie van deze West-Vlaamse hotelparel. Bovendien komen er nog veel meer verrassende initiatieven aan. Maar die blijven nog even binnenskamers….

www.pavillonduzoute.be

24 reacties

marc Vermeiren
Geschreven op 2024-06-10 09:07:28
Hallo dat is super leuk nieuws,dan kan de dag al niet meer stuk!!! het is voor ons altijd een feest om bij jullie te komen zowel voor de rust als voor de vriendelijkheid van iedereen en we genieten dan ook van de lekkere keuken nog béter?????toch een dikke pluim voor de inzet van de directie om dit super hotel in zijn volle glorie te bewaren en dit ten goede aan de véle blije klanten die voor véle mensen een echte must is geworden Dank aan iedereen en Caroline de juiste vrouw aan het juiste adres!!!!dikke merçi!!!! Marc en Doortje
Jan Coppens
Geschreven op 2024-05-27 11:30:07
Prachtig initiatief! Veel succes alvast met de verbouwing!
De Mets Marijke
Geschreven op 2024-05-26 21:53:42
Een schitterend initiatief. Congrats aan de familie Schluter en veel succes toegewenst. Van harte.
Catherine Doukhopelnikoff
Geschreven op 2024-05-26 20:22:08
Magnifique. Een mooie toevoeging aan de overweldigende charme en klasse die het hotel reeds heeft. Veel succes!
Van Weehaeghe Michel
Geschreven op 2024-05-25 18:46:44
Fantastische zet! Is inderdaad voor de Oosthoek en Knokke in het algemeen een iconische parel die er moet blijven zijn. Proficiat 👊
Ruben Rodolf
Geschreven op 2024-05-25 16:27:55
Fantastisch restaurant. Waarom hebben zij nog geen ster? Hallo Michelin, waar zit u?
Rik de baere
Geschreven op 2024-05-25 07:40:50
Proficiat Mark en familie schütler, groot respect voor jullie , voor de oosthoek in eer te houden en zoveel meer 🥰nu nog afternoon tea in jullie mooie Engelse tuin met onze taartjes
Bouckaert Dorine
Geschreven op 2024-05-24 22:17:34
Wij komen zeker langs. Groetjes, Dierickx Visschers Jan & Dorine
De Boom Marlene
Geschreven op 2024-05-24 19:54:55
Top .. Hotel Pavillon du Zoute blijft hotel . Daar heeft men alles … zee .. rust …mooie tuin … zwembad … parking .. en nu Restaurant Heel veel succes. Tot vlug. De Boom M
Stef
Geschreven op 2024-05-24 19:23:40
Er is in de laatste 25 jaar geen ster restaurant in Duinkerke geweest. Vraag me af van waar die chef dan zijn sterren heeft gehaald.
Harold Menue
Geschreven op 2024-05-24 18:40:45
M'n zoon is ook begonnen op de Oosthoek, na n jaar hadden ze n ster,restaurant de Oosthoek, daarna voor zichzelf begonnen, cuines 33,na 10 mnd ook n ster voor zichzelf, kunnen nog vele toekomstige koks nog veel van leren!!!!!
Maria.vermeulen
Geschreven op 2024-05-24 18:34:30
Kom zeker eens langs ..We zijn buren grt
Degalaen-Verhulst
Geschreven op 2024-05-24 15:32:26
Je mag ons ook eens verwachten, wij zijn benieuwd.
Ludovic Geboes
Geschreven op 2024-05-24 09:38:12
Dit is top en blijft top Ervaring en kwaliteit staat daar op de eerste plaats !
Herrygers Ria
Geschreven op 2024-05-24 08:28:24
Veel succes Wij komen zeker eens proeven 👍👍👍
Jacobs Olaf
Geschreven op 2024-05-24 07:44:48
Een prachtig hotel die idd aan vernieuwing toe is. Knap dat het in de familie blijft en geen appartementen worden. Marc, proficiat voor je initiatief, we komen zeker langs. De Oosthoek krijgt een lift, met Peter Declercq in la Sapiniere en ook Vandierendonck in Carcasse.Nu ook pavillon du zoute.
Rudi Strubbe
Geschreven op 2024-05-24 07:43:40
"zowel voor carnivoren als visliefhebbers. " Ik mag hopen dat in de 21e eeuw er ook een gelijkwaardig aanbod is voor vegetariërs en vegans? Zelfs in Frankrijk hebben ze die groeiende bevolkingsgroep ontdekt, in Knokke tot voor kort nauwelijks.
jan willemkens
Geschreven op 2024-05-23 13:33:01
nog heel veel succes voor de toekomst en hopelijk mag het hotel nog lang blijven bestaan
lou
Geschreven op 2024-05-23 12:20:53
zeer leuk initiatief . top. mooi omschreven in het artikel; ook een sterk voordeel is de parking van het hotel die men mag gebruiken , vooral bij zeer drukke dagen een sterke troef . all the best Lou
Philippe Kerstens
Geschreven op 2024-05-23 10:49:04
Veel succes aan Marc en zijn team , benieuwd naar de extra initiatieven die worden aangekondigd. Wij komen zeker eens proeven. Philippe en Nathalie
Louis & Alice
Geschreven op 2024-05-23 08:31:22
Proficiat. We komen daar beslist eens dineren! Louis & Alice en de compagnie.
Misplon
Geschreven op 2024-05-23 07:44:02
Waarom moeten die koks toch altijd uit het buitenland komen? Zijn er in ons land geen goede werkkrachten? De West-Vlaamse kokscholen bulken van de talenten en wat is daar eigenlijk mis mee? Al geef ik toe, Duinkerke is nog een beetje België en zelfs West-Vlaams. Misplon, Roeselare
Mattheo Meyfroot
Geschreven op 2024-05-23 07:19:45
Geef mij maar gerust die kant van Knokke. Veel rustiger en Sluis en Cadzand liggen vlakbij. Benieuwd wat de keuken geeft. Ik wens de uitbaters nu al heel veel succes toe. Mattheo Meyfroot,
Wannes Verlinde, Tielt
Geschreven op 2024-05-23 07:17:47
Leuk om te lezen. Voor ons is dat pure nostalgie. We kwamen er vroeger met onze ouders en grootouders vaak eten en zijn er sindsdien lang niet meer geweest. Staat al met stip aangeduid als we in juli naar het zeetje komen. Wannes Verlinde, Tielt

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.