Home > Hotel- en Toerismeschool Spermalie ontving ‘Young Chefs Team’ als voorbereiding op het WK in Luxemburg

Hotel- en Toerismeschool Spermalie ontving ‘Young Chefs Team’ als voorbereiding op het WK in Luxemburg

Geschreven op 13 november 2018 om 15:10 door Mario De Wilde

De zes jonge chefs, die samen het ‘Young Chefs Team’ vormen en die ons land zullen vertegenwoordigen tijdens de ‘Young Chefs Culinary World Cup’ in Luxemburg op 25 november, houden een oefensessie in Hotel- en Toerismeschool Spermalie. Drie chefs van het team (Guus Goossens, Wout Soete en Laurence Desmet) zijn oud-leerling van Spermalie, en ook de culinaire bondscoach, Jo Nelissen, is verbonden als leraar aan de school.

Drie leerlingen en bondscoach

Flanders Food Faculty (FFF) is een initiatief van Toerisme Vlaanderen om de Vlaamse eet-, drink- en tafelcultuur in binnen- en buitenland te versterken en beter te promoten. Eén van de doelstellingen van de Flanders Food Faculty is om beter te scoren op internationale culinaire wedstrijden. Vandaar dat 6 jonge chefs, na zware selecties, zijn samengebracht in het ‘Young Chefs Team’. Spermalie is trots dat het drie oud-leerlingen (Guus Goossens, Wout Soete en Laurence Desmet) mag leveren in dit team, alsook de bondscoach Jo Nelissen als leraar van de school.

25 november

Het ‘Young Chefs Team’ oefent intensief in het Flanders Food Faculty Trainingscentrum in Harelbeke, om het op 25 november in Luxemburg op te nemen tegen Oostenrijk, Canada, Denemarken, Engeland, Duitsland, Hongkong, Luxemburg, Noorwegen, Slovakije, Zuid-Korea, Zweden, Zwitserland, Thailand en de Verenigde Arabische Emiraten. De wedstrijd bestaat uit twee delen: het bereiden van een driegangenmenu voor zeventig personen en een gastronomisch buffet voor twaalf personen. Gisteravond kwam het Young Chefs Team alvast hun driegangenmenu oefenen in de keukens van Spermalie. De school heeft ondertussen zorgde voor een passend en zeer geïnteresseerd publiek van 70 genodigden. De jonge chefs hoopten op die manier perfect voorbereid te zijn om te strijden voor de overwinning tijdens één van de grootste culinaire wedstrijden ter wereld , de ‘Young Chefs Culinary World Cup’ op 25 november in Luxemburg.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.