Home > Hopelijk zonder al te veel wind: Beaufort 2018 trakteert op 30 september

Hopelijk zonder al te veel wind: Beaufort 2018 trakteert op 30 september

Geschreven op 8 september 2018 om 18:55 door Mario De Wilde

De Provincie West-Vlaanderen en Westtoer plaatsen de zesde editie van Beaufort op de slotdag extra in de kijker. Met begeleide wandelingen, fietstochten en gratis toegang in musea kan een breed publiek op zondag 30 september extra genieten aan zee. In de negen deelnemende kustgemeenten kan men ook de ‘beeldenfluisteraars’ ontmoeten. Dit zijn vrijwilligers die het publiek een woordje uitleg geven bij een kunstwerk van de kunsttriënnale aan zee. Franky De Block, gedeputeerde en voorzitter Westtoer: “Op zondag 30 september is onder het motto ‘Beaufort trakteert’ een speciaal aanbod samengesteld. Cultuurliefhebbers maar ook het brede publiek kunnen deelnemen aan gratis begeleide wandelingen en fietstochten of krijgen gratis toegang tot musea. Deze slotdag is een unieke kans om de Kust en de kunstwerken van Beaufort 2018 te ontdekken”.

Beeldenfluisteraars, wandelingen, enz.
In alle deelnemende kustgemeenten kunnen wandelaars en fietsers op 30 september ‘beeldenfluisteraars’ ontmoeten. Enthousiaste vrijwilligers vertellen bij een kunstwerk aan geïnteresseerden het verhaal van de artistieke creatie en geven een korte toelichting over Beaufort 2018. Om samen met Beaufort 2018 ook het cultuuraanbod aan zee te ontdekken, presenteren Westtoer en de deelnemende badplaatsen een mooi programma op zondag 30 september.

– De Panne: gratis begeleide erfgoedwandeling in de Dumontwijk om 14u, start aan het gemeentehuis. Inschrijving via www.beaufort2018.be.
– Koksijde-Oostduinkerke: gratis toegang in Navigo.
– Nieuwpoort: gratis toegang in Westfront.
– Middelkerke-Westende: gratis toegang in Villa Les Zéphyrs.
– Oostende: gratis toegang in de Venetiaanse Gaanderijen (Expositie ‘Eerbetoon aan Spilliaert‘).
– Bredene: strand- en duinenwandeling om 10u en 14u, start aan MEC Staf Versluys. Inschrijving via www.beaufort2018.be.
– De Haan-Wenduine: wandeling ‘In de voetsporen van Einstein’ om 14u, start aan het infokantoor De Haan. Inschrijving via www.beaufort2018.be.
– Zeebrugge: erfgoedwandeling ‘Ontdek de schatten van de haven’ om 14u, start aan Seafront. Inschrijving via www.beaufort2018.be
– Knokke-Heist: gratis toegang in Sincfala.
Voor een weekendje weg presenteren een hele reeks hotels speciale Beaufort-arrangementen: een gratis Beaufort cataloog bij verblijf van 1 nacht en extra 10% korting bij verblijf van 2 nachten.

Voor alle praktische info en inschrijvingen: www.beaufort2018.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.