Home > Hooglede bedankt vrijdag zijn jeugdbewegingen met gratis vieruurtje

Hooglede bedankt vrijdag zijn jeugdbewegingen met gratis vieruurtje

Geschreven op 21 oktober 2020 om 10:38 door Mario De Wilde

Komende vrijdag 23 oktober worden de jeugdbewegingen nationaal in de kijker gezet. Ook in Hooglede gaat deze jeugdelijke hoogdag niet ongemerkt voorbij.

Tijdens de afgelopen zomer bewezen al onze jeugdbewegingen dat ze zeer coronaproof en veilig hun werking kunnen organiseren. 374 leden onder begeleiding van 82 leid(st)ers, verdeeld over 7 jeugdbewegingen, vertrokken en kwamen coronavrij terug van kamp. Ook met de start van het nieuwe werkjaar horen we alleen nog maar positieve signalen van ouders en kinderen over de aanpak. Zelfs met de huidige verstrengingen in de kleurencodes zien we nog steeds een enthousiaste bende leiders en leidsters.

Op de dag van de jeugdbeweging trekt de jeugddienst en Huis van het Kind met de Mobileute naar de Hoogleedse Marktplaats. Daar kunnen alle leden en leiding die in uniform zijn tussen 15u en 17u30 een gratis vieruurtje en een leuke goodie komen afhalen. Door de aard van het evenement is het sowieso coronaproof. Mensen komen aan, krijgen een zakje van onze medewerkers en vertrekken terug. Zo kunnen ze hun vieruurtje veilig opeten in hun eigen bubbel. Het is zeker niet de bedoeling dat mensen blijven ‘plakken’. Daarvoor moeten we helaas hopen dat de regels volgend jaar een grotere activiteit terug toelaten. Wel vragen we aan iedereen die +12 is om een mondmasker te dragen. Normaal gingen we ook nog ’s avonds alle leiding van de jeugdbewegingen trakteren op pasta, maar onder de nieuwe regelgeving moeten we dit helaas uitstellen naar een ander, meer geschikter, moment.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.