Home > Hoezo, in Damme is het stil… BEUK strikt topproducer voor ‘Station Dementia’ (Motörhead)

Hoezo, in Damme is het stil… BEUK strikt topproducer voor ‘Station Dementia’ (Motörhead)

Geschreven op 19 september 2019 om 20:10 door Mario De Wilde

De single ‘Station Dementia’ is voor BEUK de eerste release met de Britse topproducer Romesh Dodangoda (Motörhead, Bring Me The Horizon). Daarmee zet het Belgische hardrocktrio opnieuw een stap vooruit. ‘Station Dementia’ is een Nederlandstalige rocksong met een internationale sound zoals je nog nooit hoorde. Morgen vrijdag 20 september brengt BEUK de eerste song uit van opnames in Cardiff (Wales). Het Belgische hardrocktrio was er te gast in de studio van topproducer Romesh Dodangoda. Die werkt voor internationale namen als o.m. Motörhead, Bring Me The Horizon (nummer 1 hit ‘Mantra’) en Bullet For My Valentine. “Romesh gaf ons een sound die daar precies tussen past: een combinatie van harde rock & roll
met een modern spectrum. Hij pompte extra emotie in de stem, adrenaline in de gitaarriffs en punch in de beats”, zeggen Roel Jacobus (zang/bas), Matthias ‘Meyke’ Demey (gitaar) en Laurent De Moor (drums). “In zijn Long Wave Studio schaafden we gedurende een week aan vijf songs: drie eigen
composities en twee bewerkingen.”

Morgen vrijdag 20 september verschijnt de single ‘Station Dementia’ als eerste release, op alle digitale kanalen en in een kleine fysieke oplage.
!!! Vooraf al beluisteren via deze verborgen link:

52F5iGUvjG3EXwnwpXWwRiRE3Do_fZSjMYljMlG4

‘Station Dementia’ was al een klassieker in het live repertoire van BEUK. Want rock en geestelijke (on)gezondheid: het blijft een traditioneel huwelijk. Bijvoorbeeld Ozzy Osbourne, Rocky Erickson en Marcel Vanthilt bouwden er hun muzikale carrière op. BEUK zingt op ‘Station Dementia’ in treffende woorden over mentaal verval. “Je hele hoofd loopt leeg, niets blijft bestaan. Elk souvenir, elke memorie gaat eraan”, zegt tekstschrijver Roel Jacobus. “De inspiratie komt van overal want dementie raakt ons allemaal. Iedereen kent grootouders of ouders van wie de geest sneller versleten is dan het lichaam.” Muzikaal balanceert BEUK tussen rock en metal, als een moderne, hardere versie van De Kreuners en Gorki. ‘Station Dementia’ is Nederlandstalige rocksong met een internationale sound zoals je nog nooit hoorde. De woorden zijn intens zoals The Scène en Noordkaap, de muziek is geworteld in klassieke rock met referenties naar Sisters of Mercy, Guns and Roses, U2 en Papa Roach. Het intrigerende artwork, gebaseerd op de kronkelige paden van het menselijke brein, komt net als bij de vorige EP en singles opnieuw van de Brugse kunstenaar Robin Van Oyen.

STATION DEMENTIA
Muziek: BEUK (Matthias Demey, Laurent De Moor, Roel Jacobus) – Tekst: Roel Jacobus
BEUK is Laurent De Moor (drums), Roel Jacobus (Zang/bas) en Matthias ‘Meyke’ Demey (gitaar). Foto Johan Vanparys
Alles wat je wist, raakt stilaan uitgewist
Alles wat je dacht, verdwijnt in de nacht
Je hele hoofd leeg, niets blijft bestaan
Elk souvenir, elke memorie gaat eraan
Refrein: Station Dementia, terminus nabij
Zonder clementia voor de Sisyfusgalei
Wie is toch die man, wie is daar die vrouw
Misschien ben ik het zelf en waarom heb ik het
zo koud
Wie komt er door, wie komt er nooit,
Waarom in Gods naam is mijn hele geest
verklooid
Stilaan verdwaald in je eigen hoofd
Alles wat je dacht, alles waarin je hebt geloofd
Het is allemaal weg, je leven zit op slot
Je weet niet meer waar je bent
En alles is kapot

Biografie BEUK
BEUK is een hardrock & roll trio uit de regio Brugge in West-Vlaanderen. Hun muziek refereert aan de New Wave of Classic Rock (NWOCR) met echo’s van Motörhead, Iggy & The Stooges, Iron Maiden, Jimi Hendrix maar evengoed Noordkaap, De Kreuners en The Scène

.• Sinds september 2014 speelden Roel Jacobus (zang en bas), Matthias ‘Meyke’ Demey (gitaar) en Laurent De Moor (drums) meer dan 170 shows in België, Nederland Frankrijk en hun tweede thuisland Engeland.
• In 2017 maakten ze in eigen beheer het album ‘Strak Plan’ en werden door de Britse TBFM Hard Rock Hell Radio genomineerd voor ‘best international band’.
• In 2018 tekende BEUK een platencontract bij Parsifal Record Label. De singles ‘Hel van de Planeet’ en ‘Tijdbom’ kregen airplay in België, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland.
• In maart 2019 verscheen de EP ‘Dynamiet’, met de Belgische producer Ace Zec die kort daarna vertrok op wereldtournee met Muse.
• In het voorjaar van 2019 ging BEUK in Cardiff (Wales) opnemen bij producer Romesh Dodangoda (Motörhead, Bring Me The Horizon, Bullet For My Valentine). Als eerste song van deze sessies verschijnt op 20 september de single ‘Station Dementia’.

Komende optredens: www.beukband.com en https://www.facebook.com/beukband
Zaterdag 28 september, Olensfest (met Channel Zero, Off The Cross, King Hiss), Herentals
Zaterdag 2 november, MACC Festival, Deerlijk
Vrijdag 20 januari, GC De Bunder (met Belgian Quo Band), Moorslede

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.