Home > Hoeve Hangerijn in Assebroek viert komend weekend tiende verjaardag met zomerbar

Hoeve Hangerijn in Assebroek viert komend weekend tiende verjaardag met zomerbar

Geschreven op 25 augustus 2022 om 09:16 door Mario De Wilde

10 jaar geleden opende het Brugse stadsbestuur de site van Hoeve Hangerijn. Onder impuls van het toenmalige stadsbestuur en burgemeester Patrick Moenaert, werd de locatie in Assebroek omgetoverd tot een unieke ontmoetingsplek, op maat van mensen met en zonder beperking. Het motto luidt sinds 2012: “Kom maar gewoon zoals je bent”. Anno 2022 verwelkomt Hoeve Hangerijn jaarlijks zo’n 1.000 bezoekers die er samen kunnen werken, beleven en ontspannen.

Schepen Pablo Annys: “We zetten hier in op een brede samenwerking en betrokkenheid met buurtbewoners en omgeving. Mensen met en zonder beperking kunnen bij Hoeve Hangerijn zijn wie ze zijn en onbegrensd genieten van de boerderijsfeer en de natuur. De zorg voor mens, plant en dier staat hier centraal en ook voor passanten en wandelaars is dit een aangename plek om te vertoeven.” Voor die passanten en wandelaars werden er de voorbije jaren allerhande ‘duurzame extra’s’ op de hoeve geïntroduceerd.

Schepen Pieter Marechal: “Intussen is deze plek een referentie geworden voor de hele omgeving. Wie Hoeve Hangerijn bezoekt, kan het Prikkelpad ontdekken of boeken omruilen via de Little Free Library. Het hele jaar door zijn er hier ook prachtige wandelroutes doorheen de Assebroekse Meersen om te ontdekken. Het maakt van deze locatie een inspirerende plek met onbegrensde mogelijkheden.” Om de tiende jubileumverjaardag te vieren, organiseren ze dit weekend bij Hoeve Hangerijn een heuse pop-up hoeve zomerbar. Vrijdag en zaterdag staat alles in het teken gezellig samenzijn voor vertrouwde bezoekers, buurtbewoners en passanten.

Burgemeester Dirk De fauw: “De exploitatie van Hoeve Hangerijn was aanvankelijk in handen van Stad Brugge en werd in 2015 overgedragen naar het OCMW. Intussen is het een echte referentie geworden in een Brugge dat draait om mensen. Personen met en zonder beperking kunnen hier genieten, ontdekken en helemaal zichzelf zijn. Tijdens het gratis feestweekend heten we dan ook iedereen welkom voor een drankje, knabbels, muzikale verrassingen & gezellige ontmoetingen.”

HOEVE HANGERIJN POP-UP HOEVE ZOMERBAR
Gemene Weideweg-Zuid 113 – 8310 Assebroek
Vrijdag 26 & zaterdag 27 augustus 2022 van 12u30-22u30
Toegang gratis

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.