Home > Hoe kun jij jezelf vermaken in de tuin deze zomer?

Hoe kun jij jezelf vermaken in de tuin deze zomer?

Geschreven op 15 juni 2021 om 16:06 door Mario De Wilde

Geen vakantie in het vooruitzicht? Dan maar genieten van de eigen tuin! Steeds meer mensen zijn dankzij de coronapandemie hun eigen tuin gaan herontdekken als plek om zich te vermaken. Maar ziet je tuin eruit als een woestijn, dan is het raadzaam om er allereerst werk van te maken die tuin tot een lusthof om te toveren. Wanneer je graag aan het klussen bent, kan dat zelfs een zeer plezierig alternatief voor een vakantiereis zijn. Bij Fixami.be bestel je eenvoudig al het gereedschap dat nodig is om elke klus in de tuin te doen slagen. Hieronder enkele suggesties om van de tuin echt iets moois te maken.
Leg een vijver aan
Het onderhouden van een eigen vijver is een rustgevende bezigheid die veel voldoening geeft. Bovendien is het vervolgens een genot om de waterplanten te zien groeien en de vissen te zien voortbewegen. Je creëert een fraai stukje nagebootste natuur in je eigen achtertuin! Laat je echter wel vooraf goed informeren over de te volgen werkwijze, want voor het aanleggen van vijver is wel wat geduld noodzakelijk. Met cement kun je eenvoudig een rand om de vijver aanleggen. Ook dit alles kun je in principe geheel zelf in eigen beheer realiseren. Gewoon een mixer kopen van Makita en zelf het cement mengen, daarna aanbrengen en vervolgens geruime tijd laten drogen. Maak vooral niet de fout om direct na het vullen van de vijver vissen uit te zetten. Wacht daar gerust een aantal maanden mee, het water zal eerst in een biologisch evenwicht moeten geraken.
Plaats een overkapping
Met het instabiele weerbeeld in onze streken is een overkapping in de tuin bepaald geen overbodige luxe. Dankzij een overkapping ben je in staat om ook bij slecht weer optimaal van je eigen tuin te profiteren. Ze zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten. Doorgaans kun je ze gemakkelijk zelf plaatsen, mits je alles strikt volgens de handleiding uitvoert. Bij dergelijke grote klussen is het overigens wel fijn als je wat hulp van een familielid of vriend kunt inroepen. Wanneer je kiest voor een vrijstaande overkapping, kun je die het beste in het midden van de tuin plaatsen. Dat geeft in optische zin een beter effect dan wanneer je de overkapping aan het einde van de tuin zou neerzetten. Maak gebruik van goed geïmpregneerd hout, zodat de overkapping tenminste vijftien jaar mee gaat.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.