Home > Hoe de Zeeuwen Nederlanders werden. Kom het te weten in de lezing van Adrie M.J. de Kraker bij Davidsfonds Westkapelle

Hoe de Zeeuwen Nederlanders werden. Kom het te weten in de lezing van Adrie M.J. de Kraker bij Davidsfonds Westkapelle

Geschreven op 2 maart 2022 om 11:54 door Mario De Wilde

Davidsfonds Westkapelle organiseert op dinsdag 8 maart 2022 om 20 uur in de Sint-Niklaaszaal van de kerk van Westkapelle een lezing met de Nederlandse historisch geograaf Adrie M.J. de Kraker. Met als titel ‘Hoe de Zeeuwen Nederlanders werden’ brengt Adrie M.J. de Kraker uitgebreid het verhaal van de Tachtigjarige oorlog, waarvan er nog altijd sporen te herkennen zijn in Knokke-Heist en omgeving.
Dr. Adrie M.J. de Kraker (1953) is als historisch geograaf gespecialiseerd in de geschiedenis van de Nederlandse cultuurlandschappen en waterstaatsgeschiedenis. Zijn onderzoeksgebied is het kustgebied van Vlaanderen en Nederland tussen Duinkerken en Rotterdam. In 1993 verscheen onder zijn leiding ‘Over den Vier Ambachten’ (Kloosterzande) en in 1995 in samenwerking met Frans Weemaes ‘Malen in moeilijke tijden’(Kloosterzande). Hij promoveerde in 1997 te Amsterdam op het proefschrift Landschap uit balans (Utrecht 1997). Tevens publiceerde hij met Willy Bauwens Polders en Waterschappen in het Hulsterambacht, 1660-1999 (Kloosterzande 2000). In 2002 verscheen De Westerschelde, een water zonder weerga… (Kloosterzande). Daarnaast houdt hij zich bezig met het onderzoek naar het klimaat van de laatste 600 jaar. In dit onderzoek ligt de nadruk op reconstructie van historische stormen en hun invloed op landschap en samenleving en op andere klimaatsextremen. Zo heeft hij een methode ontwikkeld om stormintensiteit te meten: A Method to Assess the Impact of High Tides, Storms and Storm Surges as Vital Elements in Climate History verscheen in 1999 in Climatic Change.
  
Deze boeiende avond kan bijgewoond worden voor slechts 5 € voor de niet leden en slechts 3 € voor de vrienden en leden van Davidsfonds Westkapelle. Vriendenkaarten zijn aan de deur verkrijgbaar voor slechts 10 €.  

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.