Home > Hmmmmm…..Zet je tanden eens in een ‘El Chico Picante’ of ‘nen Brugse Straffe Kerel’

Hmmmmm…..Zet je tanden eens in een ‘El Chico Picante’ of ‘nen Brugse Straffe Kerel’

Geschreven op 15 december 2022 om 10:04 door Mario De Wilde

Gisteren werd in aanwezigheid van burgemeester Dirk De fauw en schepen Nico Blontrock in de Mexicaanse Foodbar Est’ in de Braambergstraat in Brugge een nieuw en werkelijk uniek product voorgesteld. Maak kennis met ‘El Chico Picante’ of ip zen Brugs ‘De Straffe Kerel’. Het gaat om een ambachtelijke pikante worst met pittige nasmaak, ideaal bij een frisse pint of een lekker wijntje. De Chico Picante kwam tot stand dankzij de samenwerking van twee Brugse ondernemers: slager Colin Maertens en restaurantuitbater Wouter Pouls.

De geboorte van El Chico Picante is eigenlijk een raar toeval. Dirk Vanhooren (ex-uitbater/entertainer van de 13de Eeuwse Kelder) deed na een etentje in Foodbar Est nog een praatje met Wouter en zijn Mexicaanse vrouw Zaira en bij het afscheid gaf Wouter aan Dirk nog een flesje zelfgemaakte pikante saus (salsa macha). Een pittig product dat gemaakt wordt van Mexicaanse gedroogde chili’s (chili morita en chili arbol) en olijfolie.

Bij het drinken van een pintje in Dudzele liep Dirk, Colin tegen het lijf en Colin vertelde hem dat hij op vraag van een goeie vriend (Didier) de vraag had gekregen om eens een pikante droge worst te maken maar dat hij maar niet de juiste kruidenmengeling vond om tot een goed resultaat te komen. Op dat moment verdween het flesje Macha die hij van Wouter van ‘Est’ had gekregen uit zijn keukenkast en kwam terecht in de keuken van de slagerij van Colin. Vanaf dat moment ging de spreekwoordelijke worst aan het rollen. Dirk bracht Colin in contact met Wouter en er werd proef gedraaid tot de juiste verhouding vlees/pikant in zijn definitieve plooi lag. Het resultaat van al die ontmoetingen en research is ‘El Chico Picante’ een product van hoge kwaliteit ideaal bij de aperitief, bij een pint of een goed glas wijn. ‘EL Chico Picante’ is verkrijgbaar voor alle liefhebbers (prive-personen, café-uitbaters, winkels, …) op onderstaande adressen.

-Slagerij Colin en Sabien van Colin Maertens, Dudzelesteenweg 30 in Brugge en Dorpsplein 4 in Dudzele. tel.: 0475 86 65 07

-Foodbar Est van Wouter Pouls, Braambergstraat 7, Brugge, tel.: 0492 10 24 31 www.foodbarest.be

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.