Home > Heynen scoort tweemaal en stuurt Cercle puntenloos terug. Genk-Cercle: 2-1

Heynen scoort tweemaal en stuurt Cercle puntenloos terug. Genk-Cercle: 2-1

Geschreven op 21 augustus 2022 om 09:46 door Mario De Wilde

Op de vijfde speeldag van de Jupiler Pro League is Cercle Brugge er niet in geslaagd om punten mee te nemen vanuit Genk. Heynen was met een penalty en een kopbalgoal de man bij de Genkenaars. Deman maakte net na rust de gelijkmaker, maar Cercle had niet genoeg meer in huis om de 2-1 te counteren.

Cercle begon fel aan de wedstrijd, maar de beste kansen waren toch voor de Genkies. Cuesta kopte een corner onbegrijpelijk naast de kooi van Majecki en een doelpunt van Munoz werd afgekeurd wegens buitenspel -andermaal op hoekschop. Vanhoutte en Hotic probeerden het beiden eens vanop afstand, maar zij konden hun schot niet kadreren. Genk swingde bij momenten met combinatievoetbal met Trésor en El Khannouss als spelmakers, maar het was Heynen die de ban brak. Hij kopte raak op een voorzet van Trésor. 1-0 was de ruststand.

Net als in de eerste helft nam Cercle de bovenhand in het tweede deel van de wedstrijd en dat werd meteen beloond met een doelpunt. Na een versnelling van het spel door Vanhoutte kwam de bal bij Denkey terecht, die de ruimte slim benutte en Deman vond. De Bruggeling twijfelde niet en schoot de 1-1 staalhard binnen. Nadat Torres Paintsil neerhaalde in het zestienmetergebied en de VAR de strafschop toekende kon Heynen gelijkmaken vanop de stip. Genk kon zo de rest van de wedstrijd counteren maar onder meer Onuachu en Paintsil konden het verlossende doelpunt niet meer maken. Een poging van een goed ingevallen Denkey was het beste dat Groen-zwart nog op de mat kon brengen. Cercle keert zo puntenloos terug naar Brugge.