Home > Het wordt dit jaar een extra lange ‘Markt op Stelten’ op maandag 15 augustus in Diksmuide

Het wordt dit jaar een extra lange ‘Markt op Stelten’ op maandag 15 augustus in Diksmuide

Geschreven op 28 juli 2022 om 14:53 door Mario De Wilde

Ontroering, mysterie, komedie, muziek en vooral heel veel sfeer. Dat is de zomerse cocktail die we op maandag 15 augustus serveren tijdens Markt op stelten XL in Stad Diksmuide. Dit jaar maken ze er een extra lange dag van want ’s ochtends is er de wekelijkse maandagmarkt en ’s avonds kun je nog eens goed nazweten op de Moving Mondays.

Dat het centrum op stelten zal staan is absoluut een understatement. ’s Ochtends verwelkomen we de marktkramers op de Grote Markt voor een gezellige wekelijkse maandagmarkt. Daarna maken zij plaats voor heel wat theateracts die je vanaf 13.30 uur een hele namiddag in het hele stadscentrum vermaken. Voor wie dan nog energie over heeft is er om 19.30 uur Moving Monday, de wekelijkse work-out op de Grote Markt. Op 15 augustus staat dan aerobics op de planning. Tussendoor kun je even uitblazen op een van de vele terrassen met een hapje en een drankje. Het hele programma is gratis en vrij toegankelijk. Enkel voor Moving Mondays is het noodzakelijk om je vooraf in te schrijven via https://webshopdiksmuide.recreatex.be/Exhibitions/Overview.

Animatie over het hele stadscentrum

Net zoals vorig jaar pakken we het grootser aan dan in het stadspark. We gebruiken daarvoor het hele stadscentrum. De Grote Markt, het Kerkplein, de Vismarkt, Klein Begijnhof, de Noordvesten, Hof ter Bloemmolens, het Italiëplein en het Schoolplein doen dienst als bühne. De kortere acts worden meerdere keren per dag gespeeld, de lange één keer. Stel zelf je programma samen!

Decuyper vs Decuyper – Cie. Pol & Freddy

In een kolkend sportstadion nemen twee jonglerende broers het tegen elkaar op. Alle codes van bekende, minder bekende en verzonnen sporten worden gebruikt: heroïek en fairplay, blessureleed en sponsoring, doping en omgebogen spelregels. Enthousiaste supporters, een strenge scheidsrechter en een niet altijd even objectieve verslaggever maken het plaatje compleet. Eén ding is zeker, één broer zal als overwinnaar en één als verliezer het strijdperk verlaten.

Grote Markt 15.30 uur (duur 50 min)

Hands Up – Lejo
In een razend tempo verschijnen de raarste wezens ten tonele, een stoere hond, een luie muzikant, een hyperactieve pianist en nog vele anderen, allen met hun eigen karakters en eigenaardigheden. De muziek varieert van klassiek tot house in deze moderne energieke poppenkastvoorstelling, tien vingers en een grote voorraad houten ogen.

Kiosk Grote Markt 14.30 – 16.00 – 17.00 uur (duur 25 min)

Funky Frida – Frida vzw
Frida is de vrouw die denkt alles te kunnen. Een vrouw die zichzelf ongelooflijk graag ziet en denkt dat de rest van de wereld ook van haar houdt. Een voorstelling maken met haarzelf in de hoofdrol, lijkt haar dan ook een fantastisch idee! Waar Frida echter geen rekening heeft mee gehouden, is dat het publiek wel eens een eigen mening heeft.

Klein Begijnhof 14.00 – 16.30 uur (duur 45 min)

Mindreaders – Stefaan Paridaen
Het verlangen van mensen om te weten wat andere mensen denken, is zo groot dat we een naam hebben gegeven aan iets dat niet bestaat: telepathie. Maar wat als we echte gedachten kunnen lezen? Wat als we morgen wakker worden in een wereld waarin we weten wat de ander denkt? Aan de vooravond van de doorbraak van de neurotechnologie die ons in staat zal stellen om onze gedachten te decoderen en weer te geven op een computerscherm is het tijd om stil te staan bij de gevolgen van deze evolutie. Tijdens de zoektocht naar antwoorden genieten we ondertussen van de fascinerende illusie van de finalist van Belgium’s got talent en Belgisch kampioen mentalisme nu het nog kan.

Noordvesten 15.00 uur – 17.30 uur

Oefo – Theater Froefroe
Het jaar 3417 nE (na Elvis). Uit koers geslagen door een kosmische storm in het 3 dubbel gelaagd solar systeem van Scott-X maakt de otamatronic Qt noodgedwongen een tussenlanding op de verlaten planetoïde. Synthetische science fiction pulp voor alle huidige en toekomstige bewoners van het universum (vanaf ongeveer 6 lichtjaar.) Met spannende ruimte-achtervolgingen, stomende ufopunk, ellendige aliens, sterren die komen en sterren die gaan, bleeps en blops. En uiteraard een bluesgitaar, want blues: dat is van alle tijden, net zoals de liefde…

Schoolplein 15.00 – 17.00 uur (duur 40min)

De sterrenplukker | Puurlain – Puurlain
We schrijven het jaar 3024… “Op een prachtig eiland in de Noordelijke ijszee, waar de sterren tijdens de koude maanden bijna tot aan de heuveltoppen komen, is er op een avond een man op een keukenstoel gaan staan. Hij stak zijn handen zo hoog hij kon … en warempel; hij kon de sterren aanraken. Zonder het goed en wel te beseffen blonk er enkele ogenblikken later een ster in zijn hand. Een juweel zonder weerga. Een pasgeboren schittering. Vanaf dat moment was er geen houden meer aan! Elke nacht plukte de man sterren, de waarschuwingen van zijn zoon gingen het ene oor in, het ander oor uit…”

Hof ter Bloemmolens 14.30 – 16.00 – 17.30 uur (duur 25min)

BMX Flatland show & workshops
Halsbrekende tricks met een BMX-fiets op muziek. En je kan het ook even zelf uitproberen tijdens een toffe workshop.

Italiëplein 15.00 – 16.00 – 17.00 uur (duur 6 min) workshops tussen de shows in

Evoluticum Humanitas – Cie In Eigen Nat
De zeespiegel stijgt! Zal de menselijke soort binnen onafzienbare tijd ten onder gaan aan zijn eigen halsstarrigheid of past hij zich nog even snel aan? Marineofficier en wetenschapper Jean-Jacques Cousteau denkt er het zijne van en draagt zijn boodschap uit.

Mobiele act vanaf 14.00 uur op de Grote Markt

Gezellig zomerterras, speelzone & muziek vanaf 13.30 uur

De zeepbellencaravaan vanaf 14.00 uur

Bolliebolbroek vanaf 14.30 uur

Boekenmarkt op de Vismarkt
De Vismarkt transformeert eenmalig naar een boekenmarkt waar je kan snuisteren tussen tweedehandsboeken. Vanaf 10.00 uur

Verlengd weekendje Diksmuide
Alsof het programma op 15 augustus nog niet lang genoeg is.. Diksmuide verwelkomt je eigenlijk iedere dag met iets leuks. Het hele zomerprogramma vind je op https://www.bezoekdiksmuide.be/zomerenopdegrotemarkt. Het verlengd weekend van 12-15 augustus kun je uiteraard ook heel wat beleven!

Zomerse Vrijdag op 12 augustus: Muziekclub 4AD – Boogie Beasts – vanaf 21.00 uur
Boogie Beasts brengen zompige onversneden power rock, à la facon du Triggerfinger, DeWolff of ZZ Top.

Kinderstreken op zaterdag 13 augustus: zeepkistenrace (namiddag)
Kioskconcert op zondag 14 augustus: Freundschafts Blaskapelle (11 uur)
Maandagmarkt, Markt op Stelten XL en moving Mondays op 15 augustus

Foto: stad Diksmuide

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.