Home > Het Werviks geboortebos in de Ten Brielensesteenweg heet voortaan ‘Brielbos-geboortebos 2000’

Het Werviks geboortebos in de Ten Brielensesteenweg heet voortaan ‘Brielbos-geboortebos 2000’

Geschreven op 19 januari 2024 om 07:19 door Mario De Wilde

In het najaar van 2023 lanceerde het stadsbestuur van Wervik via het participatieplatform8940spreekt.be een oproep ter gelegenheid van de Week van het Bos om het geboortebos in de Ten Brielensesteenweg t.h.v. nummers 35-37 te Wervik een echte naam te geven. 35 personen deden een voorstel op ‘8940spreekt.be’. De leden van het platform konden ook hun favoriet aanduiden. Uit alle ingediende voorstellen werden de naam ‘Brielbos’ geselecteerd.
De naam ‘Brielbos’ werd bedacht door Ann Seys uit Geluwe. “Brielbos is een zeer passende naam. Het bos verwijst naar de ligging in de Ten Brielensesteenweg. Anderzijds is een bos een plaats om te ravotten en te spelen, kinderen maken er vaak een kamp en kunnen er zo ook brielen met het hout. Een briel is eveneens een drassig laagland begroeid met kreupelhout.”

Het is de bedoeling om in de toekomst nog plantacties te organiseren. Er is nog een geboortebos aan ’t Voske in Geluwe dat nog niet publiektoegankelijk is gemaakt en ook nog geen echte naam heeft. Het dossier voor derealisatie van een stadsbos Geluwe-Menen langs de Komerenstraat zou in 2024moeten vorm krijgen. In het Brielbos staat er ook een bord met alle namen van de borelingen van 2000 wiens boom er geplant is geweest bij de aanleg van het geboortebos. Foto: stad Wervik

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.