Home > Het Sashuis is de nieuwe uitvalsbasis voor Handmade in Brugge. Vandaag en morgen opendeur

Het Sashuis is de nieuwe uitvalsbasis voor Handmade in Brugge. Vandaag en morgen opendeur

Geschreven op 11 november 2022 om 08:36 door Mario De Wilde

Handmade in Brugge heeft sinds gisteren een nieuwe uitvalsbasis in het Sashuis. Op deze historische plek in het toeristische hart van de stad worden Brugse ambachtelijke makers verrassend in de kijker gezet. Naast ruimte voor expo’s, workshops en lezingen is er ook een shop met ambachtelijke producten en pakketten. Bezoekers kunnen er een gratis Handmade in Brugge stadsgids oppikken en zelf op ontdekking gaan. Het Sashuis vormt ook het vertrekpunt van een uitgestippelde wandelroute die je via een app laat kennis maken met het vroegere, historische vakmanschap maar ook met de vele makers die nu actief zijn in de binnenstad.

Dankzij Handmade in Brugge kunnen stadsbewoners én -bezoekers al meer dan tien jaar kennismaken met het rijke Brugse ambachtelijke verleden, maar ook met het creatief ambachtelijk ondernemerschap van vandaag. Zo reikt Handmade in Brugge jaarlijks het kwaliteitslabel ‘Maker Handmade in Brugge’ uit, promoot het deze makers a.d.h.v. een brede publiekswerking, inspireert en stimuleert het innovatie door de makers zelf aan te zetten tot co-creatie en bouwt het zo aan een sterke community.

Een eigen stek waar het stadsbewoners en bezoekers ook in levende lijve kennis kunnen maken met deze ambachtslui en hun werk, en waar makers, creatieve ondernemers en jonge starters elkaar ook onderling kunnen treffen vormde nog een belangrijke ontbrekende schakel binnen het geheel van de werking van Handmade in Brugge. Het Sashuis wordt voor Handmade in Brugge een hotspot waardoor het zichzelf nog sterker zal kunnen profileren. Ook de stad Brugge zal hierdoor haar imago van stad van inspirerende makers extra in de verf kunnen zetten.

Op vrijdag 11 en zaterdag 12 november kan het brede publiek het Sashuis volop ontdekken en beleven tijdens het feestelijk openingsweekend. Daarna is het Sashuis vier dagen per week open en vrij te bezoeken. Laat je in het Sashuis verrassen door de mooie mix van gevestigde waarden en nieuw talent, door de eeuwenoude én hedendaagse technieken!

Handmade in Brugge – Sashuis
Wijngaardplein 14
open van woensdag tot zaterdag: 10u30 tot 17u30

www.handmadeinbrugge.be

Foto’s © Femke den Hollander

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.