Home > Het Passchendaele Museum verrast vanaf vandaag met twee nieuwigheden

Het Passchendaele Museum verrast vanaf vandaag met twee nieuwigheden

Geschreven op 1 februari 2024 om 08:18 door Mario De Wilde

Het Passchendaele Museum in Zonnebeke opent vanaf vandaag opnieuw de deuren. Bezoekers kunnen er een gloednieuwe belevingsexpo en tijdelijke tentoonstelling ontdekken. Hiermee wil het museum het verhaal van de Slag bij Passendale en de vele slachtoffers blijven brengen en herdenken. Een overzicht….
Nieuwe belevingsexpo ‘Passchendaele 1917’
Het Passchendaele Museum opent, met de steun van Provincie West-Vlaanderen, een heuse immersieve ruimte. De nieuwe belevingsexpo dient als een introductie tot de Slag bij Passendale. Krachtige visualisaties, op maat gemaakte muziek door Jef Neve en metershoge geprojecteerde historische beelden duiden chronologisch de Slag. Het wordt een totaalbeleving waarbij jong en oud volledig ondergedompeld worden in het verhaal en landschap van 1917.


Nieuwe tijdelijke tentoonstelling ‘Echoes of War’
Daarnaast opent het museum, in het kader van het WOI-themajaar Landscapes | Feel Flanders Fields van Toerisme Vlaanderen en Westtoer, de tijdelijke tentoonstelling ‘Echoes of War’. De rol van het landschap als getuige en drager van oorlogsverhalen staat hierin centraal. Deze tentoonstelling neemt bezoekers mee doorheen de geschiedenis van het landschap. Zo volgen ze, aan de hand van persoonsverhalen, de tocht van een gewone soldaat. ‘Echoes of War’ moedigt aan om het landschap rondom het museum te ontdekken na het bezoek.
Familievriendelijk parcours
De jongste bezoekers kunnen nog steeds met Lisa, haar neefje Louis en museumratje Maurice op tocht doorheen het museum met een plooikaart en luisterspel op hun maat. De interactieve elementen doorheen de hele museumopstelling zorgen ervoor dat ook de kinderen geboeid kennismaken met dit stukje geschiedenis.
Praktisch
Het Passchendaele Museum is van 1 februari tot en met 17 november elke dag open van 10.00 tot 17.30 uur. Laatste toegang tot het museum om 16.30 uur.
Meer informatie en tickets kan je terugvinden op www.passchendaele.be.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.