Home > Het hart op de juiste plaats: Middelkind Middelkerke helpt minderbedeelde kinderen

Het hart op de juiste plaats: Middelkind Middelkerke helpt minderbedeelde kinderen

Geschreven op 30 juli 2019 door Gino Ester

Enkele organisaties die in Middelkerke in alle discretie instonden voor het kind in armoede, sloegen de handen in mekaar en verenigden zich, onder impuls van schepen van Kinderopvang en Onthaalouders Natacha Lejaeghere, in de nieuwe vereniging vzw Middelkind. “Ik wist dat er her en der een paar groepjes in onze diverse deelgemeente zich ontfermden over minderbedeelden en de kinderen. Onder het motto Samen zijn we sterker, slaan we met de vzw Middelkind dezelfde weg in naar een beter leven. We zijn niet politiek getint en alle hulp is welkom. Wie of wat je doet, maakt niets uit, als men maar opkomst voor het kind dat hulp nodig heeft. Vandaar dat we alvast starten met een pamperbank, kledijbank, aansluitend vervangende moedermelk en onder andere toegankelijkheid vergroten naar sportclubs voor jongeren. Koken kost geld en daarom kijken we uit naar externe steun. Het kersvers bestuur heeft de intentie om in elk seizoen uit te pakken met een kledij inzameling alsook nieuwe kledij te voorzien. Kerst en sinterklaas mogen we de kinderen evenmin onthouden”, stelt schepen Natacha Lejaeghere, blij met de oprichting van de vzw.

Bestuur

Vzw Middelkind bestaat uit voorzitter Guy Mertens, ondervoorzitter Marie-Jeanne Storm, penningmeester Hilde Pieters en secretaris Emmanuel Colyn. Het hele jaar door is er elke tweede donderdag van de maand een inloopmoment met koffie voorzien aan het Dorpsplein 40 in Lombardsijde. Het is de bedoeling dat een dergelijke ontmoeting in de andere deelgemeenten op het getouw gezet worden.

Meer info: www.middelkind.be en info@middelkind.be

(©)Foto Gino Ester

3 reacties

vyvey marc
Geschreven op 2020-10-21 12:27:12
geachte firma vooreerst proficiat met jullie activiteit en nu het volgende mijn vrouw heeft als hobby poppen en poppenkleedjes te breien kunnen jullie daar iets mee aanvangen voor die kinderen het is gratis laten jullie iets weten graag dank u hoogachtend familie vyvey/maene schrijverspad 12 8400 oostende
Fack Greta
Geschreven op 2019-12-26 18:18:52
supergoed initiatief. Misschien kunnen jullie ook geldelijke steun gebruiken?
Veerle Embo
Geschreven op 2019-09-22 10:21:34
Prachtig initiatief !!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.