Home > Het derde Digipunt in Damme is een feit. Helpende hand voor computer en internet

Het derde Digipunt in Damme is een feit. Helpende hand voor computer en internet

Geschreven op 26 januari 2024 om 13:35 door Mario De Wilde

Met de opening van een derde Digipunt in het Administratief Centrum van Moerkerke telt Damme nu drie Digipunten. In zo’n punten kan iedereen gratis terecht met vragen over de computer, smartphone, of andere digitale toepassingen. Digihelpers staan wekelijks, zonder afspraak, op drie locaties in Damme klaar om inwoners op weg te helpen met het gebruik van de computer, smartphone, tablet en advies over externe opleidingen. Eerder waren er al Digipunten actief in het Sociaal Huis en de bibliotheek in Sijsele. Nu kunnen inwoners ook terecht in Moerkerke. Het Digipunt vindt onderdak in het Administratief Centrum, Vissersstraat 2A.

“Het digitale tijdperk moet toegankelijk zijn voor iedereen”, vertelt burgemeester Joachim Coens: “Daarom zijn we de vrijwilligers erg dankbaar. Zij zorgen ervoor dat iedereen de kans heeft om een antwoord te vinden op hun digitale vragen.”
Vrijwilligers

Elke woensdag van 10 tot 12 uur is het Digipunt in het Sociaal Huis in Sijsele open. In de bibliotheek van Sijsele kan je terecht op donderdag van 10 tot 12 uur en van 16 tot 18 uur kan je eveneens op donderdag terecht in het nieuwe Digipunt in het Administratief Centrum. De Digihelpers zijn allemaal vrijwilligers die zich engageren om anderen te helpen in het digitale tijdperk.

De Digipunten komen tot stad onder het project Digibanken van de Vlaamse Overheid.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.