Home > Herstel van beschadigde (en dure) openbare toiletten in Knokke-Heist zal lang aanslepen

Herstel van beschadigde (en dure) openbare toiletten in Knokke-Heist zal lang aanslepen

Geschreven op 30 april 2024 om 07:08 door Mario De Wilde

Het gemeentebestuur van Knokke-Heist heeft afgelopen weekend vastgesteld dat onbekenden hebben ingebroken in de zelfreinigende openbare toiletten in de deelgemeente Heist. De binnenbekleding in de verschillende openbare toiletten werd daarbij opengebroken om het toegangsgeld uit de muntenbak te kunnen halen. De gevolgen zijn grote materiële schade en de bekabeling van de elektriciteit en het betaalsysteem die nu blootligt. De toiletten kunnen bijgevolg niet meer in veilige omstandigheden gebruikt worden door het publiek.

De dienst Stadsonderhoud heeft de sanitaire installaties op volgende locaties dan ook uit veiligheidsoverwegingen buiten dienst gezet:

· Elizabetlaan/Directeur-generaal Willemspark

· Zeedijk t.h.v. Evenementenstrand

· Zeedijk t.h.v. Vissershuldeplein

· Zeedijk t.h.v. De Gemblinnestraat

Gezien de aanzienlijke schade en het specifieke karakter van deze installaties, zal het herstel waarschijnlijk lang aanslepen. De onderhoudsfirma is op de hoogte gebracht en zal zijn best doen om de herstellingen zo vlug mogelijk uit te voeren. De politie is meteen een onderzoek gestart en gaat met behulp van o.m. het cameranetwerk na of de daders kunnen geïdentificeerd worden.

Het gemeentebestuur is zich bewust van het ongemak dat dit meebrengt voor de vele bezoekers die Knokke-Heist mag verwelkomen en zal dan ook alles in het werk stellen om deze openbare toiletten zo snel mogelijk weer operationeel te maken.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.