Home > Herman Van Rompuy jurylid in haikuwedstrijd oc Walnes Woumen

Herman Van Rompuy jurylid in haikuwedstrijd oc Walnes Woumen

Geschreven op 25 maart 2020 om 18:49 door Mario De Wilde

Je zou haast vergeten dat er naast corona nog iets anders bestaat, en toch. Burgemeester Lies Laridon kreeg vandaag de bevestiging binnen dat voormalig voorzitter van de Europese Raad, Minister van Staat en voormalig premier Herman Van Rompuy in de jury zal zetelen van onze haikuwedstrijd voor het nieuwe ontmoetingscentrum Walnes in Woumen. Herman Van Rompuy is als fervent schrijver van haiku’s de best geplaatste persoon om de inzendingen te beoordelingen. Om het nieuwe ontmoetingscentrum van Woumen nog stijlvoller te maken, organiseert het stadsbestuur samen met de cultuurraad een haikuwedstrijd. We verwachten je creatieve schrijfsel ten laatste op 31 maart om middernacht. De winnende haiku’s brengen we aan op de ramen van het ontmoetingscentrum.

Wat?

Een haiku is een Japanse dichtvorm die uit drie regels bestaat. Wij kiezen voor een vaste vorm van regels met respectievelijk: 5, 7 en 5 lettergrepen.

Waag vandaag je kans
Schrijf de beste haiku zelf en win heel veel roem

Herman Van Rompuy als jurylid

Oud-premier en -Europees president Herman Van Rompuy draagt dit project een warm hart toe. In 2010 bracht hij zelf een haikubundel uit. Hij is dan ook een expert in dit vakgebied. Voorzitter van de Cultuurraad Didier Vercooren is net als het stadsbestuur zeer opgetogen met dit nieuws. Het is voor Diksmuide een grote eer dat Van Rompuy de ingeleverde haiku’s mee zal beoordelen.

Hoe deelnemen

De wedstrijd is toegankelijk voor iedereen. Elke deelnemer mag 1 of meerdere haiku’s indienen. Je inzending moet ons bereiken ten laatste op 31 maart om middernacht.

Via e-mail

Stuur een e-mail naar vrije.tijd@diksmuide.be met je gegevens: (pseudoniem), naam, adres, telefoonnummer. Voeg de haiku’s toe in aparte bijlagen (1 bijlage per haiku), telkens met vermelding van je naam.

Op papier

Print of schrijf elke haiku op een ander vel en vermeld telkens je naam. Voeg een apart blad toe met je pseudoniem, naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres. Adres: CC Kruispunt – haikuwedstrijd, Maria Doolaeghestraat 2 b, 8600 Diksmuide

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.