Home > Herfsttip: een beach-clean-up- & klimaatwandeling in Koksijde-Oostduinkerke

Herfsttip: een beach-clean-up- & klimaatwandeling in Koksijde-Oostduinkerke

Geschreven op 6 oktober 2020 om 12:50 door Mario De Wilde

Hoera, de herfst is in het land! Het ideale seizoen om een frisse neus op te halen en de natuur te verkennen. En waar kan dat beter dan in Koksijde? Tijdens tal van geleide wandelingen ontdek je ongerepte duinengordels, kom je meer te weten over de impact van het klimaat tijdens geleide klimaatwandelingen en leer je tijdens de beach-clean-up wandelingen zorg dragen voor de natuur.

Bovenop de Schipgatduinen, een brede duinengordel vlakbij het prachtige strand van Koksijde, stoot je op het Natuureducatief centrum Duinenhuis. Deze plek laat jong en oud op een leuke, interactieve manier kennismaken met de typische fauna en flora van de kust. Tal van enthousiaste gidsen gaan met jou op stap! Tijdens boeiende klimaatwandelingen vertellen ze over de uitdagingen waarmee onze natuur vandaag worstelt. Neem zeker ook deel aan de beach-clean-ups en draag zo zelf zorg voor dit adembenemend stukje natuur.

Geleide wandelingen
Dit najaar trek je samen met het Duinenhuis je wandelschoenen aan. In oktober, november en december staan er tal van gratis geleide natuurwandelingen op het programma, elk met een eigen thema.

Brandend actueel zijn de klimaatwandelingen. Op zondag 11 oktober en op zondag 15 november, om 14 uur, neemt gids Luc De Prycker je mee op sleeptouw. Tijdens een twee uur durende tocht vertelt hij je alles over de opwarming van de aarde en de impact daarvan op onze stranden. Terwijl je over de zeereepduinen struint, ontdek je hoe ze een unieke, natuurlijke bescherming vormen tegen de stijging van de zeespiegel.

Wil je hierna graag zelf iets ondernemen tegen de vervuiling van onze oceanen en de opwarming van het klimaat? Dan kan je op woensdag 4 november en op woensdag 23 december je handen uit de mouwen steken tijdens een heuse beach-clean-up. Samen met gidsen Rudy en Hilde maak je een deugddoende strandwandeling en verzamel je alle afval onderweg.

Wie interesse heeft voor al wat leeft onder water gaat gegarandeerd graag op pad met Luc David. Tijdens zijn strandwandelingen speurt hij naar tal van zeezoogdieren en toont hij z’n prachtige collectie natuurfoto’s. Ook de zeewierenwandelingen van Marjan Janssens zorgen voor heel wat verrassende ontmoetingen en boeiende weetjes. Gids Ingrid Jonckheere vertelt je dan weer meer over schelpdieren en hoe je die kan vinden op het strand, en voor vroege vogels is er op 10 oktober een ochtendwandeling in het spoor van de vergane glorie van de ‘duneboertjes’ en ‘strandjutters’. Voor het volledige aanbod natuurwandelingen kan je terecht op de activiteitenkalender van Toerisme Koksijde- Oostduinkerke.

Praktisch
Dompel jij je graag volledig onder in de fauna en flora van onze kust? Schrijf je dan vooraf gratis in voor de wandeling van jouw keuze. Per wandeling is er een maximum van 10 deelnemers. Jouw plaatsje reserveren kan via mail naar duinenhuis@koksijde.be of telefonisch op het nummer 058/52 48 17. Breng behalve je stapschoenen zeker ook je mondmasker mee (niet verplicht voor kinderen tot 12 jaar) en vergeet niet te controleren waar de wandeling net van start gaat.
www.visitkoksijde.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.