Home > Herfstcriterium Oostrozebeke krijgt doorstart dankzij nieuwe organisatoren

Herfstcriterium Oostrozebeke krijgt doorstart dankzij nieuwe organisatoren

Geschreven op 24 mei 2024 om 07:10 door Mario De Wilde

Nadat eind vorig jaar de traditionele organisator Koninklijke Wielerclub Sporting te kennen gaf dat het herfstcriterium niet meer door hen zou georganiseerd worden, was de grootste bekommernis om deze organisatie verder te zetten en deze mooie traditie voor Oostrozebeke in ere te houden. Kermismaandag in oktober in Oostrozebeke is sedert meer dan 70 jaar verbonden met het criterium voor beroepsrenners, nu mooi genoemd Elite en aangevuld met U23. Dit willen ze niet laten verloren gaan voor de talrijke wielerliefhebbers die elk jaar op post zijn op het gekende parcours – Stationsstraat – Nieuwstraat- Hoogstraat. Primeur : het parcours wordt uitgebreid met een passage door de Ernest Brengierstraat – voorbij het gemeenteplein, waar de organisatie bij de aanwezige kermistent, start en aankomst zullen laten plaats vinden.
Talrijke uitdagingen wachten de organisatie
Zo moet men voldoende medewerkers samenbrengen. Een aantal personen verzekerden ons van hun medewerking alvast. Toch nog een warme oproep naar mensen die ook willen deel uitmaken van het medewerkers team.
– Financieel sluitend budget en niet in het minst dankzij trouwe sponsors en de gemeente. Alvast de hoofdsponsor van de vorige jaren Vermandele-Totale Omgevingswerken op maat blijft aan boord en daarom zal ook het criterium verder Vermandele Herfstcriterium Oostrozebeke genaamd blijven.
Parcours kan niet zonder enkele stopplaatsen voor een verfrissing
In nauw overleg met de organisatie zullen verenigingen terug de kans krijgen een standje op te bouwen langs het parcours. Hierover zal nog breed gecommuniceerd worden naar de verenigingen, om zo de afspraken te duiden en kandidaturen in te wachten.
Op de middag een lunch in de tent op het gemeenteplein
– Sponsorformules voorzien mogelijkheden om deel te nemen aan een lichte lunch, waarna de aanwezigen kunnen de start aanschouwen vlak bij de tent.
– De tent blijft ook na de koers open om de vele vriendengroepen, die steeds terug afspreken op het herfstcriterium nog mogelijkheid te bieden tot “naconsumeren”.
Op de foto: Bestuur vzw Herfstcriterium Oostrozebeke

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.