Home > Herfstboostercampagne COVID-19 in Brugge succesvol (6.457 personen) gestart

Herfstboostercampagne COVID-19 in Brugge succesvol (6.457 personen) gestart

Geschreven op 20 september 2022 om 15:35 door Mario De Wilde

De herfstboostercampagne tegen COVID-19 ging ook in Brugge op maandag 12 september 2022 officieel van start. De eerste week (van 12 t.e.m. 17 september) bracht meteen veel volk op de been. Er werden 6.457 personen (ofwel 87,3% van de genodigden) gevaccineerd in het vaccinatiecentrum. Burgemeester Dirk De fauw: “In de eerste week kwamen vooral 65+’ers, mensen met een verzwakt immuunsysteem en zorgverstrekkers langs. Deze doelgroep werd overigens zo goed als volledig uitgenodigd. Uitzondering hierop zijn de 80+’ers die zich lieten vaccineren in juni en juli. Zij krijgen eind september of in de loop van oktober nog een uitnodiging in de bus. Vanaf vandaag wordt ook de brede bevolking (+18 jaar) uitgenodigd. Zij zullen dan in de loop van oktober hun vaccin kunnen komen halen. In ieder geval zal iedereen voor 1 november de kans krijgen op een herfstvaccin.. Wie sneller aan bod wenst te komen, kan zich inschrijven op Qvax (www.qvax.be). Via dit platform worden dagelijks gaatjes in de agenda opgevuld.”

De herfstbooster wordt sterk aanbevolen voor:

Kwetsbare personen
Alle personen vanaf 65 jaar. Ook mensen van 80 jaar en ouder die aan het begin van de zomer al een extra (tweede) booster gekregen hebben (met minimaal drie maanden tussentijd)
Mensen met een verzwakte immuniteit
Iedereen die werkt in de zorgsector (ook als niet-zorgverlener)
Huisgenoten van de kwetsbare personen
Zwangere vrouwen – het COVID-vaccin kan veilig toegediend worden op elk moment in de zwangerschap
Personen tussen 50 en 64 jaar als zij kampen met obesitas, roken of veel alcohol consumeren
Andere personen als zij met een gezondheidsprobleem kampen dat hen meer kwetsbaar maakt voor een ernstiger ziekteverloop. Bijvoorbeeld chronische hart- en vaatziekten of longziekte, diabetes, …

Het Vaccinatiecentrum Brugge (Blankenbergsesteenweg 420, unit 13, 8000 Brugge) vaccineert op dit moment elke week van maandag t.e.m. zaterdag tussen 11.00 en 19.00 uur. Let wel: er is geen vrije inloop, bezoekers moeten dus steeds een afspraak hebben (gewoon of via Qvax) voor ze een vaccin kunnen krijgen. Voor vragen over de vaccinatiecampagne of voor het wijzigen van afspraken kan men steeds terecht bij de vaccinatielijn (050 44 8000). Ook op www.brugge.be/vaccineren en op www.laatjevaccineren.be staat alle info.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.