Home > Heraanleg van fietspaden en bushaltes: Hoefijzerlaan (R30) in Brugge starten maandag

Heraanleg van fietspaden en bushaltes: Hoefijzerlaan (R30) in Brugge starten maandag

Geschreven op 28 september 2022 om 10:26 door Mario De Wilde

Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat op 3 oktober aan de slag met de vernieuwing van de fietspaden en bushaltes aan beide zijden van de Hoefijzerlaan (R30) in Brugge, tussen het kruispunt van de Lane en de Bloedput (onpare kant) en de Korte Lane en het kruispunt met de Pater Damiaanstraat (pare kant). De werkzaamheden zouden volgens de huidige planning achter de rug zijn tegen eind december 2022. De nutsmaatschappijen startten begin augustus al met de voorbereidende werkzaamheden, waarvan enkel nog de werkzaamheden in de richting van ‘t Zand moeten worden afgerond. Op 3 oktober start de aannemer Stadsbader nv uit Harelbeke in opdracht van Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de heraanleg van de fietspaden en bushaltes. De werkzaamheden starten aan de pare kant in de Hoefijzerlaan. Na het herfstverlof, en indien de nutswerken voorbij zijn, wordt gestart aan de heraanleg van de fietspaden aan de onpare kant.

“De fietspaden aan beide zijden van de Hoefijzerlaan (R30) worden daarbij opgebroken en opnieuw aangelegd in asfalt. Daarnaast worden ook de kasseien op het kruispunt met de Schouwvegersstraat vervangen door asfalt”, vertelt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open VLD). Bij die heraanleg wordt over de hele zone eveneens een veiligheidsstrook aangelegd tussen de parkeerstrook en het fietspad.

Comfortabele bushaltes
De bestaande bushaltes op de Hoefijzerlaan, tussen ‘t Zand en Bloedput, worden aangepast naar comfortabele bushaltes, waarbij gebruikers van het openbaar vervoer in de toekomst vlotter op en af de bus kunnen stappen. De bushalte richting ‘t Zand wordt verplaatst en aangelegd voor het kruispunt met de Schouwvegerstraat. De parkeerstrook tussen de Schouwvegerstraat en de Pater Damiaanstraat (pare kant) wordt vervangen door een bushalte. De bomen die verdwijnen voor de aanleg van de bushalte worden ter plaatse gecompenseerd met bomen met betere groeimogelijkheden. Actuele informatie over het project vindt u op wegenenverkeer.be/brugge.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.