Home > Hendrik Braet is verkozen tot de nieuwe stadsfotograaf van Oostende

Hendrik Braet is verkozen tot de nieuwe stadsfotograaf van Oostende

Geschreven op 17 februari 2024 om 07:10 door Mario De Wilde

Van 30 maart tot 30 september 2023 konden professionele en amateurfotografen deelnemen aan de fotowedstrijd ‘Wie wordt de Stadsfotograaf van Oostende?’. De professionele vakjury had de moeilijke taak om uit alle inzendingen de laureaat te selecteren. Ook in 2023 schreef de stad Oostende een fotografiewedstrijd uit voor alle professionele en amateurfotografen vanaf 18 jaar. Kandidaten mochten zich ditmaal laten inspireren door James Ensor. Eind september 2023 werd de wedstijd afgesloten.

Speelse momenten in krachtige composities

Op 9 februari maakte de jury bekend wie in 2024 de fakkel overneemt van afzwaaiend Stadsfotograaf Jürgen Vanhoof. De juryleden, Kim Vlaeminck, Nick Decombel, Jelle Vermeersch en Peter Defurne, waren unaniem in hun keuze voor Hendrik Braet als de nieuwe Stadsfotograaf van Oostende. “Wat je verwacht van een boeiende Stadsfotograaf, is dat er naast een professionele reportagehonger ook vooral oog is voor de natuurlijke flair, het bijna onbenullige detail en vooral de ziel van de stad”, aldus jurylid Peter Defurne. Hendrik Braet is geen onbekende in de wereld van fotografie. Met jarenlange ervaring heeft hij bewezen een meester te zijn in het vastleggen van speelse momenten met krachtige composities, waarin het onverwachte altijd een welkome partner is.

Expo’s in de Anglicaanse Kerk en de Nieuwe Gaanderijen
De bekroonde foto’s, van in totaal zestien fotografen, worden tentoongesteld in de Anglicaanse kerk, waar het publiek van 9 februari tot 24 februari 2024 kan genieten van de beste inzendingen die de wedstrijd heeft voortgebracht. Hendrik Braet zal een jaar lang de titel van Stadsfotograaf van Oostende dragen en wordt beloond met een eigen tentoonstelling in de Nieuwe Gaanderijen, die te bewonderen zal zijn van 16 oktober tot 10 december 2024. Daarnaast ontvangt hij een geldprijs van 1.500 euro.

De expo ‘Stadsfotograaf van Oostende 2024’ is van 9 tot en met 24 februari 2024 te zien in de Anglicaanse Kerk –Langestraat 101 – 8400 Oostende. De expo is telkens open van dinsdag tot en met zondag, van 14.00 tot 17.00 uur. Tijdens De Nacht van de Musea en de Galerijen op 24 februari 2024 is de expo uitzonderlijk open tot 22.00 uur.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.