Home > Help Kortrijk mee aan de titel van Fietsstad 2020

Help Kortrijk mee aan de titel van Fietsstad 2020

Geschreven op 30 september 2019 om 16:36 door Mario De Wilde

De titel van Fietsgemeente/Fietsstad 2020 wordt bij de volgende editie toegekend door het grote publiek via een grootschalige online enquête. Deze verkiezing is een initiatief van de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) in samenwerking met de Fietsersbond en Het Nieuwsblad. Axel Weydts, schepen van Mobiliteit: “Vorig jaar werd Kortrijk al genomineerd door een professionele jury als kandidaat voor de titel van fietsstad. Toen werd uiteindelijk Gent gekroond tot fietsstad. Voor deze editie zijn het de fietsers zelf die Kortrijk kunnen aanbevelen. We roepen dan ook massaal op om de enquête in te vullen. Onze stad heeft immers alles in zich om uit te groeien tot de fietsstad van morgen.”

Verloop verkiezing

In een eerste ronde krijgen alle fietsers in Vlaanderen een uitnodiging om 20 vragen over fietsbeleving, -infrastructuur en -communicatie te beantwoorden via een online enquête. Op basis van de resultaten worden begin 2020 de genomineerden bekendgemaakt. In de tweede ronde volgt een audit door een externe jury. Die gaat ter plaatse bij de genomineerde gemeenten voor een quick scan en terreinbezoek. Ten slotte volgt de prijsuitreiking. Op het Fietscongres op 26 mei 2020 worden de winnaars bekend gemaakt.

Laat jouw stem horen

Onze stad heeft de laatste jaren niet bepaald stilgezeten op vlak van fietsbeleving, -infrastructuur en -communicatie. Heel wat straten zijn nu veiliger voor fietsers door, daar waar het mogelijk is, het fietsverkeer te scheiden van het autoverkeer. Fietssnelwegen zorgen ervoor dat je snel en veilig van de ene kant van Kortrijk naar de andere kant geraakt. En recent nog was er de invoering van de fietszone in het stadscentrum. Ben jij ook onder de indruk van die positieve ontwikkelingen? Laat dan ten laatste tegen 31 oktober je stem horen. Je vindt de online enquête op www.fietsgemeente.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.