Home > Heidi Geldhof uit Hulste is de winnares van ‘De Schrijfwijzen’ Harelbeke

Heidi Geldhof uit Hulste is de winnares van ‘De Schrijfwijzen’ Harelbeke

Geschreven op 11 oktober 2023 om 09:06 door Mario De Wilde

Heidi Geldhof uit Hulste werd zopas in de bibliotheek van Harelbeke de winnaar van ‘De Schrijfwijzen’, het Groot Dictee heruitgevonden. In een honderdtal bibliotheken verspreid over heel Vlaanderen werd vrijdagavond opnieuw gestreden om de titel van ‘Schrijfwijze’. In een spannend spel van drie rondes ging Heidi uiteindelijk aan de haal met de gouden pen én het gouden ticket voor de nationale finale op 21 oktober in de Marconistudio van de VRT.

Schepen Francis Pattyn: “Initiatieven zoals deze vestigen de aandacht op de Nederlandse taal en correcte spelling. Het moedigt mensen aan om hun kennis te verbeteren. Dat deelnemers een gouden ticket konden winnen om door te gaan naar de nationale finale, maakte de competitie compleet.”

Heidi legde een foutloos dictee af, maar eindigde na de tweede ronde op een ex aequoplaats met een medekandidaat. In het finalespel, een zenuwslopende spellingbee, veroverde ze tenslotte definitief haar gouden ticket. Heidi is zorgcoördinator in basisschool de Wingerd in Bavikhove. Zelf vond ze het heel spannend, maar ook heel plezant om mee te doen. Dat ze de eerste prijs zou wegkapen, had ze zelf niet verwacht. De juryleden (eveneens op de foto) duimen voor haar tijdens de grote finale in Brussel op 21 oktober.

Op de foto van links naar rechts: Stijn Mestdagh, Hilde Velghe, Heidi Geldhof, Bavo Victoor en Joke Demeyere.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.