Home > Heemkunde Waregemse Verhalen mikte ‘hoog’ met professor Larmuseau

Heemkunde Waregemse Verhalen mikte ‘hoog’ met professor Larmuseau

Geschreven op 27 januari 2024 om 07:31 door Mario De Wilde

Donderdagavond hield het Waregems heemkundig genootschap zijn tweede lezing. Professor  Maarten Larmuseau kwam hen steunen met de oprichting van hun nieuw genootschap, iets wat voor Waregem in de zeer nabije toekomst een noodzaak wordt. De lezing handelde over Genetica en Genealogie, een onderwerp dat duidelijk in de lift zit want spijts de (kleine) griepepidemie waren er toch een 50-tal geïnteresseerden in de zaal Bibbox te Waregem aanwezig.

De professor, intussen internationaal vermaard en bijna een volmaakte BV, wist de luisteraars gedurende twee volle uren te boeien met zijn wetenschappelijk verhaal. De moeilijke zoektocht in het samenstellen van een familiestamboom stuit soms op een dood spoor. De reden hiervoor kan bv. één of ander ‘koekoekskind’ zijn dat in de familie terechtkwam. Een lezing waar het aanwezige publiek zeker iets aan had!

De voorzitter van de heemkundige organisatie, Willy De Bouvrie, had het in zijn welkomwoord over de gemiste kans van de voorlopig nog bestaande kring Gaverstreke, om een samenwerking aan te gaan met een groep enthousiaste jongere leden. Zelfs de tussenkomst van de cultuurraad en de schepen van cultuur kon hen niet overtuigen, om één grote en sterke vereniging te maken.
Daarom werd in 2023 besloten een nieuwe heemkundig genootschap op te richten, want het verhaal van Waregem is nog lang niet uitverteld! Het eerste jaarboek komt van de pers in september-oktober.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.