Home > Hartverwarmende tekeningen in Diksmuide tegen eenzaamheid

Hartverwarmende tekeningen in Diksmuide tegen eenzaamheid

Geschreven op 3 april 2020 om 10:21 door Mario De Wilde

De richtlijnen om zoveel mogelijk thuis te blijven beginnen stilaan zwaar te worden voor onder meer alleenstaanden, zorgbehoevenden en ouderen. Vooral het gemis van dagelijkse sociale contacten is hard. Het stadsbestuur van Diksmuide zet maximaal in om met deze mensen in contact te staan via diverse initiatieven. Doelstelling? Een glimlach op hun gezicht brengen en eenzaamheid doorbreken!

Oeist?

Heel wat personeelsleden en vrijwilligers van lokaal dienstencentrum Ten Patershove zijn al meer dan een week aan het telefoneren naar 80-plussers en alleenstaanden. Die eenvoudige ‘oeist’ is vandaag extra belangrijk. Heel veel mensen geven in zo’n gesprek aan dat ze graag opnieuw opgebeld worden voor een gesprekje. Het breekt hun dag en brengt een glimlach op hun gezicht.

Tekeningen tegen eenzaamheid

Toch willen we nog verder gaan dan enkel telefoneren. De handjes van heel wat kinderen kriebelen om tekeningen te maken. Wij willen die mooie tekeningen met de post bezorgen aan ouderen en alleenstaanden. Daarom plaatsten we op de Grote Markt een grote brievenbus. Wandelen en fietsen blijft toegestaan en raden we zelfs aan. Onze oproep is om de tekeningen in onze brievenbus te komen steken. En wij sturen ze op naar iemand die wat kleur en een leuke tekening kan gebruiken. De brievenbus wordt elke dag geledigd, de brieven laten we daarna drie dagen liggen. Zo is er geen kans op besmetting.

PS: volwassenen die graag tekenen of schrijven mogen uiteraard ook een tekening of een gedicht maken en deponeren in de brievenbus.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.