Home > Hartverwarmend bezoek aan Middelkerkse 80-plussers: tegoare voe mekoar

Hartverwarmend bezoek aan Middelkerkse 80-plussers: tegoare voe mekoar

Geschreven op 2 april 2020 om 14:41 door Mario De Wilde

De coronamaatregelen gaan ver, zeker voor oudere en alleenstaande mensen. Net die mensen tref je veel aan in Middelkerke. In geen tijd bundelden een aantal gemeentelijke diensten de krachten om een bezoekersteam samen te stellen. Sinds 1 april zijn die medewerkers op pad om zoveel mogelijk van de 1 354 geregistreerde 80-plussers in de gemeente een bezoekje te brengen.

Is alles ok?

“Uiteraard leggen we enkele beschermende maatregelen aan onze medewerkers op: ze bellen aan, maar betreden de woonplaats niet en ze moeten op veilige afstand blijven. We voorzien mondmaskers en handschoenen”, stelt schepen voor participatie Natacha Lejaeghere. “We vragen hen in eerste instantie hoe het gaat en wijzen op een aantal belangrijke diensten die we voor hen aanbieden, zoals een maaltijd aan huis of poetshulp. We overhandigen een brochure met de Middelkerkse handelaars die leveren aan huis en een folder met nuttige telefoonnummers. Als er niemand thuis, laten we die achter in de brievenbus. Op die manier willen we hen toch een vangnet en een luisterend oor aanbieden.”

Tegoare voe mekoar

‘Tegoare voe mekoar’ is niet zomaar de zoveelste slagzin. Heel wat gemeentelijke medewerkers kiezen er voor om tijdens de coronamaatregelen andere taken op te nemen, omdat hun gebruikelijke dagtaak wegvalt. “Het bezoekersteam bestaat vooral uit medewerkers uit de administratie die zich vrijwillig daarvoor aanmeldden. Echt chapeau, die flexibiliteit en solidariteit, want voor veel medewerkers betekent dit toch een drastische ommezwaai in hun dagelijkse leven.”, stelt Natacha trots.

Welzijnsdiensten op volle toeren

De huisbezoeken zijn niet de enige ondersteunende voorziening: het gemeentebestuur biedt ook heel wat zorgondersteuning vanuit het Welzijnshuis en ook daar springen collega’s uit andere diensten bij. “Onze dienst maaltijden aan huis heeft het logischerwijs erg druk nu het wijkrestaurant gesloten is. Dankzij de steun van andere collega’s kan ons keukenpersoneel in het Welzijnshuis het nog bolwerken. Zo is het ook met andere logistieke diensten. We merken heel wat solidariteit bij onze collega’s en dat is hartverwarmend.”, besluit Dirk Gillaert, bevoegd voor heel wat diensten in het Welzijnshuis.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.