Home > Harelbeke gaat steeds meer elektrisch: nu vier groene bestelwagens

Harelbeke gaat steeds meer elektrisch: nu vier groene bestelwagens

Geschreven op 16 maart 2021 om 09:27 door Mario De Wilde

Het stadsbestuur van Harelbeke zet volop in op duurzame mobiliteit. Daarom koos het stadsbestuur voor een duurzame uitbreiding van het voertuigenpark in de vorm van vier elektrische bestelwagens (eVito’s) voor het stadsdepot. De facilitaire dienst van de stad heeft een aantal wagens ter beschikking, zodat medewerkers zich gemakkelijk en veilig kunnen verplaatsen om hun job uit te oefenen. De huidige bestelwagens en de personenwagen zijn reeds veertien jaar in gebruik en zijn dus dringend aan vervanging toe. Schepen Tijs Naert licht toe: “Bij iedere nieuwe aankoop van voertuigen kijken we naar het meest geschikte voertuig voor het bestemde werk en de beschikbare technologie in aandrijving. De keuze voor elektrische voertuigen is niet zomaar, maar we willen duurzaamheid uiteraard ook doortrekken op dat vlak.”
In januari 2020 startte een technisch interventieteam op in de stad. Dit team heeft nu nood aan een voertuig dat qua inrichting en mogelijkheden past bij de noden. Zo was de vorige wagen te klein en onpraktisch. Departementshoofd van de facilitaire dienst Frederique Christiaens is tevreden: “Drie medewerkers van het technisch team krijgen elk een bestelwagen die aangepast is voor onze werking. De vierde en laatste bestelwagen is voor de bode van de stad. Zij kan vanaf nu de interne en externe post in de stad, van brieven tot grote pakketten, op een ergonomische manier kan bedelen.”
De vier nieuwe eVito’s worden geleverd door de firma Ghistelinck uit Heule. De inrichting, de inkleding met kastruimte en de voorziening van materiaal is voorzien door de firma Carval uit Vichte. De wagens zijn niet alleen duurzaam, ze zijn ook heel praktisch ingericht voor de gebruiker. Zo zijn de eVito’s heel ruim, hebben ze een vlakke laadvloer en rijsensoren. De geavanceerde bestelwagens voldoen aan alle eisen van moderne en duurzame mobiliteit.

1 reactie

Bea Adam
Geschreven op 2021-03-16 12:05:26
Proficiat met deze duurzame aankoop!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.