Home > Hans Piepers volgt Carlo Daelman op als algemeen directeur van stad Harelbeke

Hans Piepers volgt Carlo Daelman op als algemeen directeur van stad Harelbeke

Geschreven op 18 augustus 2022 om 08:31 door Mario De Wilde

Hans Piepers, momenteel algemeen directeur van de gemeente Deerlijk, volgt Carlo Daelman op als algemeen directeur van Harelbeke. Hans is voor Harelbeke geen onbekende. Voor hij algemeen directeur werd in Deerlijk was hij eerst OCMW-secretaris van OCMW Harelbeke en daarna algemeen directeur van Zorgbedrijf Harelbeke. Via de werfreserve voor algemeen directeur Harelbeke die aangelegd werd in 2018, toen stad en OCMW samenkwamen, was Hans Piepers de eerste kandidaat opvolger. Hij besliste afgelopen maandag om met veel goesting deze nieuwe uitdaging aan te gaan.

Hans kent het terrein zeer goed. Hij is afkomstig van Kuurne, maar woont al 23 jaar in Harelbeke. In 2013 werd hij OCMW-secretaris in opvolging van Luc Raes. Voor het OCMW was dit een belangrijke periode, met de bouw van De Vlinder op de Collegewijk, de oprichting van een Zorgbedrijf en de verhuis van de centrale diensten naar De Vlinder. Hans heeft jarenlange ervaring als manager binnen de overheid. Hij begon in 1997 als bestuurssecretaris en secretaris in het OCMW van Menen. Vanaf 2008 werd hij projectdirecteur bij de stad Roeselare. In 2013 keerde hij naar Harelbeke terug als OCMW-secretaris. Sinds maart 2019 is hij algemeen directeur in Deerlijk. Hans studeerde rechten en criminologie in Kortrijk, Leuven en Gent.
Hij is gehuwd met Sofie Pessemier en vader van Ibe, Kas en Ferre. Begin november vervoegt hij het stadsbestuur van Harelbeke. Carlo Daelman verhuist per 1 november naar de stad Kortrijk.
Foto: stad Harelbeke

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.