Home > Hannah en Hélène uit Zwevegem (Synchro Klub de Flamingo’s) op E.K. Artistiek Zwemmen

Hannah en Hélène uit Zwevegem (Synchro Klub de Flamingo’s) op E.K. Artistiek Zwemmen

Geschreven op 22 juni 2021 om 11:52 door Mario De Wilde

Leden SKF Zwevegem zwemmen eerste duet ooit op Europees juniorenkampioenschap
Synchro Klub de Flamingo’s uit Zwevegem is heel fier op een bijzondere primeur: Hannah Samyn en Hélène De Decker behoren tot de eerste Belgische delegatie ooit die zal deelnemen aan het Europees Juniorenkampioenschap (EJK) Artistiek Zwemmen. Dat vindt plaats van 30 juni t.e.m. 4 juli in Malta. Onze junioren zullen er een duet zwemmen. Een finaleplaats is de ambitie.

Nooit eerder vaardigde de Koninklijke Belgische Zwembond een delegatie af naar het EJK Artistiek Zwemmen, een organisatie van de Ligue Européenne de Natation (LEN).
Het is voor het artistiek zwemmen in België dus echt een mijlpaal dat er voor het eerst 3 zwemsters kunnen plaatsen. Twee van hen zijn Hannah Samyn en Hélène De Decker, beiden lid van SKF Zwevegem.

Zij zullen er een duet zwemmen. Hannah en Hélène, beiden geboren in 2003, vormen al jaren een vast duet en maakten de voorbije jaren een steile opmars met hun routines. Vorig jaar nog werden ze Vlaams en Belgisch kampioen. Ze maken ook al deel uit van de selectie van de Vlaamse Zwemfederatie. Voor hun selectie moesten Hannah en Hélène de limiet van 138 punten halen voor het technische en vrije duet samen. Deze score is een combinatie van 3 criteria: uitvoering, artistieke impressie en moeilijkheidsgraad. De synchroonzwemsters grepen hun kans en mogen binnenkort dus naar Malta vertrekken. Een unieke prestatie.
Het EJK bestaat uit een voorronde en een finale met de beste twaalf teams. We duimen voor een finaleplaats voor Hannah en Hélène.
RITME, ELEGANTIE, KRACHT
Synchroonzwemmen of artistiek zwemmen wordt in de volksmond ook ‘waterballet’ genoemd. Het is in realiteit een heel elegante en sierlijke sport die gym, dans en zwemmen verenigt. Deze zware discipline vergt een sterke conditie, samen met gevoel voor ritme, kracht en lenigheid. De sport bestaat uit diverse disciplines: team, solo en duet, waarbij routines op muziek worden uitgevoerd.
SYNCHRO KLUB DE FLAMINGO’s
De club Synchro Klub de Flamingo’s uit Zwevegem is een club met een rijke traditie in het synchroonzwemmen. Doorheen de geschiedenis van de club behaalden de diverse leeftijdscategorieën herhaaldelijk Vlaamse en nationale titels en ereplaatsen.
Dat het eerste Belgische duet ooit op het EJK Artistiek Zwemmen door ons wordt afgevaardigd is dan ook de bekroning van het harde werk. In de eerste plaats van de betrokken meisjes en bij uitbreiding van de hele club, in het bijzonder van het team van trainsters. Nathalie Van Heule traint en begeleidt de juniores en werkte ook de routine voor het duet volledig uit. Ook voor haar is de deelname van Hannah en Hélène de kers op de taart.
Foto copyright Lode Declercq

1 reactie

Noor
Geschreven op 2021-06-24 07:45:39
Proficiat Hannah en Hélène !

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.