Home > Hang eens in de touwen op het Oostendse strand Met dank aan de nieuwe calisthenics toestellen

Hang eens in de touwen op het Oostendse strand Met dank aan de nieuwe calisthenics toestellen

Geschreven op 25 maart 2024 om 09:11 door Mario De Wilde

Met de installatie van een Beachgym op het Sportstrand, breidt Stad Oostende haar openbare sportmogelijkheden verder uit
De calisthenics toestellen maken voortaan ook deel uit van het uitgebreide sportaanbod op het strand tijdens de zomermaanden.

Stad Oostende heeft als beleidsdoelstelling om haar sportaanbod breder toegankelijk te maken, en investeerde de afgelopen jaren fors in nieuwe sportinfrastructuur in de wijken. Zo installeerde de Stad onder meer mobiele beweegbanken, een crossfitstation en fitnesstoestellen. Heel wat bestaande sportinfrastructuur kreeg dan weer een grondige opfrisbeurt.

Met de aanleg van nieuwe calisthenics toestellen op het Sportstrand speelt de Stad verder in op de trend waarbij sporters op zoek gaan naar mogelijkheden om hun sport te beoefenen in openlucht. Het uitbreiden van dat aanbod biedt tal van voordelen, zoals ongelimiteerd sporten wanneer je dat wil en de mogelijkheid om te combineren met een jogging, wandeling of strandbezoek. Uniek bij deze realisatie is dat de sporter zich kan uitleven met zicht op zee. De opstelling omvat vijf afzonderlijke calisthenics toestellen die toegankelijk zijn voor elk niveau en jaarlijks beschikbaar zijn vanaf half maart tot half oktober.

De investering bedraagt 50.657 euro. Een overzicht van de openbare sporttoestellen vind je via www.oostende.be/sport.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.