Home > Handmade Brugge gaat opnieuw op zoek naar ambachtelijke makers

Handmade Brugge gaat opnieuw op zoek naar ambachtelijke makers

Geschreven op 30 januari 2020 om 17:54 door Mario De Wilde

Handmade in Brugge gaat opnieuw op zoek naar ambachtelijke makers die zich kandidaat willen stellen voor het HANDMADE IN BRUGGE LABEL. Dit label vormt een erkenning van lokaal en ambachtelijk vakmanschap.
HiB label 2020

Brugge is een stad van makers. Mensen die met passie en gedrevenheid onze wereld vormgeven. Op ambachtelijke wijze maar toch ook heel hedendaags. Jaarlijks reikt Handmade in Brugge labels uit aan Brugse makers die uitblinken in hun ambacht en duidelijk het verschil maken (bv. door vernieuwing en experiment, creatief ondernemerschap, duurzaamheid…). In 2019 werden 13 nieuwe makers de trotse bezitter van het label (zie foto). Tot op vandaag zijn er in totaal 76 Handmade in Brugge labelhouders. Als labelhouder kom je terecht in een inspirerend netwerk van ambachtelijke ondernemers. Er worden volop tips & tricks uitgewisseld, plannen gesmeed en co-creaties op poten gezet. Handmade in Brugge betrekt de labelhouders ook bij hun inhoudelijke projecten gericht naar het brede publiek, en zet deze makers graag in de kijker. Extra inspiratie, zichtbaarheid en naamsbekendheid gegarandeerd. Voor de bewoners en bezoekers van onze stad is het label een wegwijzer. Het vertelt wat effectief ‘handmade’ is en wat niet. Unieke, handgemaakte, kwalitatieve producten staan hoog aangeschreven bij een steeds breder wordend publiek. Handmade in Brugge bundelt i.s.m. Stad Brugge alle labelhouders in een Handmade in Brugge stadsgids inclusief handig stadsplan! De gids krijgt een jaarlijkse update. Vanaf 11 juni 2020 is de nieuwe versie beschikbaar in de kantoren van Visit Bruges, In & Uit en Handmade in Brugge.
UITREIKING HANDMADE IN BRUGGE LABELS 2020

Op donderdagavond 11 juni 2020 maken we de nieuwe lichting labelhouders wereldkundig. We lanceren die avond ook de nieuwe stadsgids. Meer info volgt!

HOE KUNNEN MAKERS ZICH KANDIDAAT STELLEN?

Alle voorwaarden om in aanmerking te komen voor het label werden uitgeschreven in een reglement. Kandidaten die het label wensen te ontvangen in 2020 kunnen vanaf 1 februari t.e.m. 29 februari 2020 hun deelnemingsdossier indienen bij HANDMADE IN BRUGGE. Dit kan digitaal via label@republiekbrugge.be of schriftelijk t.a.v. Handmade in Brugge, Sint-Jakobsstraat 36, 8000 Brugge.,Het reglement en het formulier om het deelnemingsdossier samen te stellen zijn terug te vinden op www.handmadeinbrugge.be/label-maker-hib.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.