Home > Halve eeuw Fotoclub Studio 1 uit Brugge wordt gevierd met boeiende expositie

Halve eeuw Fotoclub Studio 1 uit Brugge wordt gevierd met boeiende expositie

Geschreven op 20 oktober 2018 om 15:05 door Mario De Wilde

Fotoclub Studio 1 uit Brugge bestaat dit jaar precies 50 jaar en dat zal passend gevierd worden met een boeiende en bijzonder gevarieerde tentoonstelling. Voorzitter Martin Davans: “In 1968 werd in Sint-Andries, Brugge een fotoclub gesticht. Het was veeleer een vriendenkring, waarbij de leden toevallig allemaal dezelfde hobby hadden: nl. fotografie. Vijftig jaar na datum ontvingen we van Het Koninklijk Paleis de toestemming om de titel ‘Koninklijk’ te voeren. Dat doen we met heel veel trots. We nemen ook de gelegenheid te baat om een tentoonstelling op te bouwen. Die zal doorgaan in het Meersenhuis, een prachtig historisch pand in het centrum van Brugge. (nabij ’t Zand). Aan de hand van een vooraf opgemaakt draaiboek werden al onze leden aangezet om te fotograferen in functie van het concept van deze tentoonstelling. Dat leverde niet minder dan duizend foto’s op die werden onderverdeeld in diverse disciplines. Goed voor een aangenaam fotomoment. Ik zou iedereen willen aanbevelen om deze unieke expositie tijdens een van de vier dagen, tussen vrijdag 26 tot en met maandag 29 oktober 2018 te bezoeken.”

Foto’s worden vertoond onder allerlei vormen en presentaties.

-40 prints min 60 x 40, onderwerp vrij

-6 flatscreens met digitale werken en met volgende thema’s: landschap en natuur, portret en model, macro, dichtbij en stilleven, beweging en onscherpte, straat- en sociale fotografie, architectuur en industrie.

-the best off: digitale projectie van geprimeerde foto’s van de laatste 6 jaar

-een projectieruimte ‘Lanterna Magica’ waar op een magische wijze en doorlopend volgende multimediareeksen worden vertoond: Bruges in details, Clouds and trees, Flowers and abstract forms, Brugge anders bekeken.

-een diareeks over Brugge van weleer.

-een fotomuseum met oude toestellen opgelijst in een ter beschikking gestelde catalogus.

-het bezoek kan afgerond worden in de gezellige praathoek.

De tentoonstelling is open van vrijdag 26 tot en met maandag 29 oktober 2018, telkens van 10 tot 18 uur.

Meer info op www.studio1brugge.be

1 reactie

Mahieu Godelieve
Geschreven op 2018-10-22 21:17:16
Proficiat aan de ganse ploeg voor hun heel goede werking en wat ze allemaal in hun vrije tijd presteerden. Veel succes verder!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.