Home > HAC eert overleden atleet met eigen meeting op 12 mei in Torhout

HAC eert overleden atleet met eigen meeting op 12 mei in Torhout

Geschreven op 27 april 2019 om 19:51 door Mario De Wilde

Op zondag 12 mei organiseert Houtland Atletiek Club de 1e Memorial Niels Van Doorne. Deze wedstrijd vervangt de Open Meeting van de voorbije jaren, nadat de Torhoutse atletiekclub vorig jaar veel te vroeg afscheid moest nemen van hun 29-jarige atleet. Die overleed eind november onverwacht in zijn slaap. Met deze wedstrijd wil HAC hun atleet dan ook op een mooie manier eren.
Trofee Niels Van Doorne
De 3000 meter voor juniors/seniors/masters mannen, de discipline waar Niels vorig jaar zelf aan deelnam, wordt een extra speciaal nummer en wordt dan ook de “3000 meter met Niels” genoemd. De deelnemende atleten zullen, samen met de ouders en partner van Niels, tijdens een ingetogen moment 200 meter joggen naar de start van de wedstrijd. Voor de eerste drie atleten zijn er trofeeën voorzien, die eveneens overhandigd zullen worden door Niels’ ouders en vriendin. De winnaar krijgt de “Trofee Niels Van Doorne”.

Hopen op mooi deelnemersveld
Afstandstrainer Andy Inghelbrecht en zijn atleten hopen op een mooi deelnemersveld voor de afstandsnummers bij de heren. “We willen van deze meeting ook echt een stevige wedstrijd maken. Daarom zal Aurèle Vandeputte op de 800 meter hazen voor een tijd richting de 1’52 en zal Ward D’Hoore gaan voor een 8’30 op de 3000 meter. Hiermee hopen we de betere afstandslopers tot bij ons te krijgen.”

Stevige dosis G-atletiek
Naast de afstandsnummers is er natuurlijk ook plaats voor heel wat andere disciplines. Traditioneel zijn er steeds werpwedstrijden (kogelstoten en discuswerpen) voor alle categorieën. Het hamerslingeren kan uitzonderlijk niet doorgaan, aangezien de storm van zondag 10 maart de hamerkooi te zwaar beschadigd heeft. Daarnaast staat er ook 100 meter en 300 meter op het menu. Wellicht komt Olympisch Jeugdkampioene Maité Beernaert op een van deze nummers in actie. Ten slotte wordt er ook heel wat aandacht geschonken aan de G-atletiek. Voor deze atleten is er een wedstrijd kogelstoten, 100 meter, 200 meter, 800 meter én verspringen.

Memorial Niels Van Doorne
Zondag 12 mei 2019 vanaf 11u
Sportcentrum Benny Vansteelant
Industrielaan 2, 8820 Torhout

1 reactie

Greet Meulemeester
Geschreven op 2019-04-29 17:49:59
We zorgen hiermee voor een mooie herinnering aan Niels in samenzijn van partner, familie en zijn atletiekvrienden!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.