Home > Gymgala Sportgroep Vaste Vuist Lauwe met voor het eerst drie voorstellingen

Gymgala Sportgroep Vaste Vuist Lauwe met voor het eerst drie voorstellingen

Geschreven op 14 februari 2024 om 08:47 door Mario De Wilde

Afgelopen weekend ging het gymgala van Sportgroep Vaste Vuist Lauwe door in Sporthal ter Leie Lauwe. Voor de eerste keer brachten de gymnasten drie voorstellingen. Om 13:30 uur werd de eerste van drie shows gestart. Het publiek zag een mengeling van kleutergroepen, recreatieve groepen, competitiegymnasten, freerunning… Ook onze G-gym nam deel aan deze eerste show. Ze veroverden als Heroes heel wat harten van de toeschouwers en toonden wat zij de voorbije maanden allemaal geoefend hadden tijdens hun trainingen op zaterdagochtend.

Om 16:30 uur begon dan de tweede voorstelling. Hier kwamen opnieuw de allerkleinste kleuters aan bod met hun ochtendgymnastiek in pyjama. De aanwezigen konden ook kijken naar levende Mario’s en Luigi’s (Mario Bros thema). Dit nummer werd gebracht door de starters en talenten van het toestelturnen jongens. De meisjes van dezelfde leeftijd brachten dan weer een nummer met parapluutjes op ‘In de regen’ van Camille D’Hondt. De gymnasten van de Acrobatishe gymnastiek brachten een nummer uit de oude doos van ABBA.

Tijdens de derde show knalden de oudste gymnasten (vanaf het tweede leerjaar) nog een laatste keer. De oudste jongens van het toestelturnen openden de show met een spectaculair nummer vol gymnastiek op het paard, aan het rek en op trampolines. De competitiegymnasten trampoline toonden een soort battle in twee kampen en probeerden elkaar te overtreffen. Ook de recreatieve groepen toonden wat ze in hun mars hadden en wisselden hun nummertjes af met korte stukjes dans, maar ook heel wat gymnastiek. Onze free runners toonden op een gewaagde opstelling hun vele tricks die ze al onder de knie hebben. De show werd afgesloten door de competitiegymnasten van het toestelturnen meisjes. Zij brachten een nummer met doeken en toonden hun kunnen op de barre, balk, sprong en grond. Het was voor iedereen een waar spektakel!

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.