Home > Gullegem Koerse EEG-Classic viert dinsdag 80ste editie met afterwork en eigen roze krant

Gullegem Koerse EEG-Classic viert dinsdag 80ste editie met afterwork en eigen roze krant

Geschreven op 25 april 2024 om 07:17 door Mario De Wilde

Wie kermiskoers zegt, zegt Gullegem Koerse. Dé kermiskoers van ons land is dit jaar op dinsdag 28 mei aan hun tachtigste editie toe. Dat laten de organisatoren dan ook niet onopgemerkt voorbijgaan. Om hun ‘eiken jubileum’ te vieren, brengt Gullegem Koerse een unieke krant uit. Ook zal er op de vrijdag voor de koers een afterwork-evenement plaatsvinden. Patrick Lefevere, Peter Van Petegem, Philippe Gilbert, Greg Van Avermaet en Remco Evenepoel, het zijn een voor een absolute topnamen die staan te blinken op de erelijst van Gullegem Koerse. In de afgelopen 80 jaar wist de kermiskoers bij uitstek al tal van grote namen naar Gullegem te krijgen. Ook dit jaar zal dit weer niet anders zijn. Maar dit jaar zullen de organisatoren ook naast de koers uitpakken met enkele nieuwigheden.
Jubileumeditie


De editie van dit jaar zal dan ook een feesteditie zijn. De koers zal helemaal in het teken staan van de tachtigste verjaardag van de kermiskoers der kermiskoersen. Voor hun zeventigste verjaardag kon Gullegem Koerse in 2014 enkele absolute toppers strikken om door de straten van Gullegem te rijden. Onder meer Fabian Cancellara en Mark Cavendish stonden toen aan de start van de koers die werd gewonnen door Jonas Van Genechten.
Namen voor de jubileumeditie van dit jaar zijn nog niet bekend, maar Gullegem Koerse kennende zal het deelnemersveld opnieuw goed gekruid zijn met de nodige kleppers.
Afterwork
Gullegem Koerse is al enkele jaren meer dan alleen de wedstrijd op dinsdag. Vorig jaar organiseerde Gullegem Koerse het Marthafest voorafgaand aan de koers. Dit jaar komen de organisatoren met een afterwork-evenement. Op vrijdag 24 mei vindt de afterwork plaats in de tent in de Schutterhofslaan in Gullegem. Van 17 uur tot 20 uur is er een netwerkavond met hapjes, drank, een goede dj en andere animatie. Na het netwerkevenement is er een gratis preparty. Van 20 uur tot 2 uur is er livemuziek die gegarandeerd voor de nodige sfeer zal zorgen. Onder andere de West-Vlaamse band The Green Onions zal de tent in vuur en vlam zetten.
La Gazzetta Di Gullegem Koerse
Voor een tachtigste editie mag er al eens een ‘specialleke’ gedaan worden, dachten de organisatoren van Gullegem Koerse. Daarom zal er in de weken voor de koers een unieke krant verschijnen. Omdat Gullegem Koerse (28 mei) net na de Ronde van Italië (4-26 mei) op de kalender staat, zal de krant een Italiaans tintje krijgen. De naam en lay-out van de krant zullen volledig gebaseerd zijn op de iconische Italiaanse sportkrant ‘La Gazzetta dello Sport’. Net als de Italiaanse krant zal ‘La Gazzetta di Gullegem Koerse’ gedrukt worden op roze papier. De Gullegemse ‘Gazzetta’ zal heel wat informatie geven over het heden en het verleden van Gullegem Koerse. De krant zal onder meer een wedstrijd bevatten om een VIP-arrangement te winnen. Naast deze wedstrijd zullen lezers ook foto’s uit de oude doos, iconische momenten van de voorbije tachtig jaar en een vooruitblik naar de tachtigste editie vinden in ‘La Gazzetta di Gullegem Koerse’.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.